• Charlotte Vogel aan het werk. ,,Het creëren van iets moois op ambachtelijke wijze maakt dit werk zo mooi. -

    The Gold Xperience

Stoere sieraden in Laanstraat bij The Gold Xperience

Advertorial

BAARN ,,Ik hou van bouwen, ik had ook architect of meubelmaker kunnen worden." Charlotte Vogel creëert graag iets moois en dat doet ze dagelijks in het atelier van The Gold Xperience aan de Laanstraat 89A. Juwelen met een eigen stijl, niet minimalistisch, maar wel stoer, elegant, classy en funky.


Peter Beijer

Verwacht geen klassieke juwelier wanneer je binnenstapt bij The Gold Xperience. In het achterste gedeelte van de knusse winkel zien en horen wij hoe er gewerkt wordt aan het vervaardigen, restaureren van sieraden. Het geklop van een hamer, het snerpende geluid van een boor en een zaag waarvan de tanden in metaal worden gezet. Charlotte Vogel is goudsmid, diamantzetter en eigenaar van The Gold Xperience.

,,Ik heb een motto en dat is 'Mens, durf te leven!'. Als ontwerper achter het merk The Gold Xperience wil ik kleur en passie in het leven te brengen. Onze sieraden mogen gezien worden. Het handschrift van The Gold Xperience is stoer, elegant en zeker niet verontschuldigend. De tijd van 'sorry dat ik besta' is er niet meer. More is het nieuwe less!"

Aan de wand is een foto te zien van Monique Klemann. De zangeres, die furore maakte met Loïs Lane, heeft een zelfverzekerde blik. Aan haar hand prijkt een ring van The Gold Xperience. ,,Monique Klemann straalt een stoere 'sexyness' uit, precies de boodschap die wij met onze sieraden willen geven. Mijn inspiratie doe ik op uit (binnenhuis)architectuur - met name Amsterdamse School - en muziek of de artiest. Invloeden van Prince gebruik in niet alleen in de merknaam maar zeker ook in de opvallende sieraden. Kortom, geen valse bescheidenheid maar een classy uitstraling met een funky touch."

Elk product is uniek vertelt Charlotte: ,,Wij werken ambachtelijk en dat betekent dat alles wat hier in de winkel ligt en verkocht wordt uniek is. Wij maken ringen in een serie van maximaal honderd stuks, de oplage is altijd beperkt. Maar ook die honderd ringen verschillen elk minimaal. Dit werk is maatwerk. Wanneer iemand bijvoorbeeld een trouwring of ander sieraad wil dan ga ik in gesprek. Wie is de persoon, wat wil hij of zij precies en wie is de persoon die het sieraad gaat dragen. Een sieraad moet als een spiegel van de persoon zijn."

Bij The Gold Xperience neemt de werkplaats een belangrijke plaats in. Zowel letterlijk als figuurlijk. Professionals werken daar aan reparatie, restauratie en verfijning. Charlotte: ,,Goudsmid en diamantzetter Sebastiaan is gespecialiseerd in het zetten van edelstenen in de meest gangbare maar ook in zeldzame zettechnieken. Hij zorgt daarbij ook voor de inkoop van de beste diamanten en andere bijzondere edelstenen. Basisgoudsmid Koray is verantwoordelijk voor alle dagelijkse reparaties aan juwelen. Voor elke probleem heeft hij een oplossing. Zo worden de sieraden die ter reparatie bij ons worden aangeleverd weer als nieuw bij de klant afgeleverd!"

,,Onze klokkenmaker/horlogier heeft zijn sporen in het vak verdiend. Of het een Zaanse of een Sallandse klok is, een Cartier of een Rolex… André reviseert en repareert alles." Charlotte Vogel koestert haar vak: ,,Het creëren van iets moois op ambachtelijke wijze maakt dit werk zo mooi. Wij werken bovendien met grondstof dat zo veel mogelijk fair trade is. Veel goud dat wij gebruiken is uit recycling afkomstig."

The GoldXperience, Laanstraat 89A
www.thegoldxperience.com,
06-51203400,
info@thegoldxperience.com