• het team van praktijk Molenweg en Heemskerklaan

    eigen foto

Open dag mondhygiëne op herhaling

BAARN "We wisten eigenlijk niet zo goed wat we moesten verwachten, zulke initiatieven zijn nieuw voor ons. We waren verrast door de grote interesse van de bezoekers," aldus Paulien de Boer van tandartsenpraktijk Molenweg en Heemskerklaan. De praktijk deed met 60 andere tandartspraktijken in Nederland mee aan de eerste 'European Gum Health Day', in het Nederlands vertaald naar 'De open dag van het tandvlees'. Tijdens deze open dag op 16 mei kon iedereen gratis zijn of haar tandvlees laten onderzoeken.

Waarom zoveel aandacht voor tandvlees? Tandarts Paulien de Boer legt dat graag uit: "Het tandvlees is een van de belangrijkste graadmeters voor de gezondheid van je gebit. Eventuele ontstekingen voel je niet of pas in een heel laat stadium, vaak wanneer het eigenlijk te laat is. In het ergste geval kunnen tanden en kiezen los gaan staan en er zelfs uit vallen. Die problemen willen wij met deze controle uiteraard voor zijn. Die screening van het tandvlees is eigenlijk een soort APK van je gebit. Daarnaast hebben we aan de bezoekers veel voorlichting gegeven over mondhygiëne. Je kan er zelf ook heel veel aan doen om je gebit gezond te houden. Daarmee voorkom je later grote en soms kostbare ingrepen."

"Wat ons tijdens de open dag heeft verrast is dat de bezoekers heel veel vragen hadden en vooral nieuwsgierig waren naar de staat van tandvlees en gebit. Daar kwamen soms lange, leuke en voor ons ook weer leerzame gesprekken uit. Daarom willen wij graag een vervolg aan geven aan dit initiatief en nodigen we mensen die de open dag gemist hebben graag uit om alsnog hun tandvlees te laten controleren. Iedereen is welkom en kan een afspraak maken voor een gratis consult plus uitleg. Gewoon even naar Praktijk Molenweg bellen: 035-5414866."