• Dennis met Marielle. ,,Een tientje per jaar voor de winnaar. -

    Peter Beijer

Loter(ei)-actie met kans op tweehonderd euro

Advertorial

BAARN Een bikkel waarvan de consumptie is omschreven met een stappenplan. Dat is de chocoladebikkel die Dennis van Marion, van Banketbakkerij-Chocolaterie Veldhuizen, in 2012 heeft ontwikkeld. Inmiddels zijn er meer dan veertig unieke smaken van deze lekkernij. De chocoladebikkel is een van de vele specialiteiten van de banketbakkerij. Dennis viert het 20-jarig bestaan met een mooie Paas-actie waarmee € 200,00 te winnen is.

Peter Beijer

20 JAAR In 1999 startte Dennis van Marion als zelfstandig ondernemer. Hij was al ervaren als banketbakker bij de winkel van Veldhuizen. Die banketbakkerij nam hij in het jaar voor de eeuwwisseling over. In die tijd is veel veranderd. Maar wat is gebleven dat is het vakmanschap en de toewijding voor het vak. Elke dag wordt de winkel voorzien van verse producten. Workshops voor het maken van bonbons worden georganiseerd en de banketbakker is leverancier bij diverse bedrijven, instellingen en ondernemingen.

LOTER(EI) Dennis wil het 20-jarig jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft daarom een mooie publieksactie in het leven geroepen. ,,Binnenkort is het Pasen en de chocolade-eieren hebben wij al klaar staan. In alle eieren zit een lot. De woensdag na Pasen gaan wij uit al die loten een winnend lot trekken. De bezitter daarvan heeft dan niet alleen van een heerlijk Paasei genoten maar wint in deze Loter(ei) ook nog eens € 200,00. Een bedrag dat refereert aan ons jubileum. Een tientje per jaar is voor de winnaar."

BIKKEL Veldhuizen heeft inmiddels landelijke bekendheid dankzij de chocoladebikkel. Een uitvinding van Dennis. ,,Ik wilde een chocolade maken waarvan het leuk is om te krijgen of weg te geven, maar welke ook nog eens een unieke smaak heeft. De bikkel is een tweekleurige bol gemaakt van kwaliteitschocolade aangevuld met natuurlijke smaakaroma's. Het consumeren van een bikkel moet je doen in combinatie met een warme drank. Dan komen de aroma's los en geniet je van het moment. Niet doorbijten! Dat is echt zonde, want zo mis je de smaaksensatie. We hebben daarom een stappenplan gemaakt voor het nuttigen van een bikkel."

In de bakkerij is op een kaart van Nederland te zien waar de bikkels te verkrijgen zijn. De 43 smaken hebben zinnenprikkelende en allitererende namens als Ambachtelijk Advocaat en Potige Pistache. Dennis is ambitieus. ,,Ook in België, Duitsland en Engeland willen wij de bikkels gaan verkopen. Er is een aparte webshop waar je geinige en gepersonaliseerde artikelen rondom de chocoladebikkels kan kopen (https://www.chocoladebikkels.nl/)."

Naast de bikkels is er meer lekkers te verkrijgen bij Veldhuizen. De appelkanjers zijn populair en de lekkerste van Baarn en omstreken. Versbereide taarten, suikervrije producten en geurige gevulde koeken zijn enkele voorbeelden van smaakpapillenverwenners. Een heerlijk bedrijf en dat al 20 jaar!

Banketbakkerij-Chocolaterie Veldhuizen, Kerkstraat 3, www.banketbakkerijveldhuizen.nl.