• Elektrisch rijden in de toekomst?

Elektrisch rijden in de toekomst?

Twijfel je erover of je binnenkort een elektrische auto wilt aanschaffen, maar weet je nog niet zeker of het de aanschafprijs wel waard is? Elektrisch rijden heeft veel financiële voordelen waardoor het de aanschafprijs vaak meer dan waard is. Daarnaast is elektrisch rijden een veel milieubewustere keuze dan rijden op diesel en benzine, waardoor je rekening houdt met het klimaat.

Voordelen elektrische auto’s
Zoals gezegd heeft elektrisch rijden veel financiële voordelen ten opzichte van reguliere auto’s. Maar waar zitten deze voordelen hem dan in? Allereerst is de auto opladen een stuk goedkoper dan tanken met benzine en diesel, waardoor je al vanaf het begin veel kosten bespaard met de elektrische auto. Ook is de bijtelling vaak een stuk lager, namelijk 4% ten opzichte van 22%. Hiernaast is de elektrische auto een stuk goedkoper in onderhoud, omdat er veel minder slijtage plaatsvindt en daardoor onderdelen minder vaak vervangen hoeven te worden. Als je snel een elektrische auto aanschaft hoef je ook tot 2020 geen wegenbelasting te betalen, iets wat al snel een paar honderd euro kan schelen. Meer informatie over elektrische auto’s vind je hier.

Elektrische auto’s zijn er in veel verschillende modellen en van meerdere merken te verkrijgen. Zo zijn er chique hybride modellen van bijvoorbeeld Porsche of BMW en ook stoerdere Range Rovers te verkrijgen die perfect bij jouw smaak aansluiten.

Je oude auto verkopen
Om plek te maken voor de nieuwe auto, is het een veelgemaakte keuze om de oude auto te verkopen en hiermee kosten en ruimte te besparen. Dit kan bijvoorbeeld via het internet, maar een andere optie is om de auto naar een autosloperij te brengen. Autosloperijen kopen tweedehands auto’s in waar je ook nog eens een vergoeding voor krijgt. De hoogte van deze vergoeding hangt af van onder andere de staat waar de auto in verkeert, het bouwjaar, merk en aantal gereden kilometers. In Nederland zijn er veel verschillende bedrijven waar je offertes kan aanvragen om zo de beste prijs voor je auto te vinden.
De bedrijven hebben meestal een ophaalservice, waardoor de auto snel op locatie kan worden opgehaald en je snel van je auto af bent en ruimte hebt voor je nieuwe model.