• de geslaagde zwartebanders en leraar Arjan de Vries

    Arjan de Vries

Eerste vrouwelijke zwartebanders Aikido in Baarn

10-09-2019, 17:03 | Lezersnieuws | Arjan

Leden van Ima Juku Aikido slagen voor zwarte band

 

Afgelopen maand zijn er tijdens een landelijke Aikidostage in Woerden examens voor de zwarte band afgenomen. Drie leden van Ima Juku Aikido in Baarn deden hieraan mee. Laura Gunter en Holly Prins gingen op voor hun zwarte band (eerste dan) en Henk Bos voor zijn tweede dan.

 

Een lange tijd van voorbereiding ging aan dit examen vooraf. Er is hard getraind en iedereen van de club leefde toe naar het moment van examen. Deze werd afgenomen door een hoog gegradueerde leraar uit Japan die speciaal voor de stage naar Nederland afreisde. Het examen werd door alle drie met goed gevolg afgelegd. Beide dames zijn de eerste vrouwelijke leden van Ima Juku die hun zwarte band behalen, wat deze prestatie een extra speciaal tintje geeft.  

 

Arjan de Vries, 5de dan Aikido en oprichter/leraar van Ima Juku is erg trots op het drietal. “Ze hebben er een jaar naar toegeleefd en er hard voor getraind! Het is weer een prachtig voorbeeld voor de andere leden.”

 

Aikido is een Japanse krijgskunst met principes die zeer goed bij het dagelijks leven passen. Samenwerken en zelfontplooiing zijn belangrijke pijlers. Veiligheid staat in de trainingen voorop zodat blessures nauwelijks ontstaan. Vanaf 18 jaar kun je meedoen met de trainingen op donderdagavond in Baarn. Meer weten of een proefles volgen? Zie imajuku.nl voor meer informatie.