• Peter Beijer

De Bauers viert 30-jarig jubileum in januari

Advertorial

SOEST Zelfs een gure en herfstige avond kan de warmte niet verdrijven in De Bauers. Het restaurant aan de Burg. Grothestraat ademt een nostalgische sfeer zonder daarbij oubollig te worden. Eigenlijk is het wel fijn dat de wind om het pand waait en de regen tegen de ramen klettert. Het bevordert de knusheid van het restaurant.

Peter Beijer

Gastvrouw Tera Tak adviseert een mooie wijn, steekt de kaarsen aan en kok/eigenaar Martin de Jong is in de keuken bezig met een tournedos. Op de achtergrond klinkt stemmige muziek. De tafellakens zijn strak gestreken, de wijnglazen reflecteren het kaarslicht. Hier is warmte en sfeer en dat concept houdt al jarenlang stand. Martin en Tera waren afgelopen zaterdag precies dertig jaar eigenaar van De Bauers. Een mooi moment voor een bescheiden feestje.

JUBILEUMMENU ,,Ik ben hier op 1 december 1988 begonnen", vertelt Martin de Jong. ,,Tijdens de decembermaand is onze aandacht gericht op de speciale evenementen die wij rondom de feestdagen gaan doen. In januari gaan wij aandacht besteden aan ons 30-jarig jubileum. Van 3 tot 20 januari krijgen onze gasten voor een prijs van slechts € 30,00 euro een driegangendiner, genaamd het Jubileummenu. Dat is inderdaad een bescheiden prijs. Maar na de dure decembermaand hebben wij dat graag voor onze gasten over."

OOSTENRIJK De Bauers is een bekende locatie in Soest. Voordat Martin de Jong zijn intrek nam in het horeca-etablissement, was het pand onder meer bekend als Café Bosboom, 't Nachtegaaltje en natuurlijk als Bauers Strubl. Martin vertelt: ,,De Oostenrijker Wil Bauer was de vorige eigenaar. De Oostenrijkse inrichting en sfeer en zijn letterlijk goede naam hebben wij behouden."

RUST EN BELEVING 'Wanneer het leven te druk wordt. Doe dan even kalm aan en nodig een vriend uit voor een goed glas wijn.' Deze tekst is, in het Engels, te lezen op een van de muren van het restaurant. De filosofie past volgens Martin precies bij De Bauers. ,,Wat wij met ons restaurant willen uitstralen is rust en beleving. Mijn vrouw Tera is gastvrouw en zij zorgt voor een gezellige en eigentijdse uitstraling. Met onze medewerkers serveert zij 's avonds de gerechten. Ik sta zelf, samen met onze steun en toeverlaat Alex Plaisier in de keuken. Wij koken met duurzaam vlees van Tupker van Hoeve Ravenstein en van Livar-varkens. Vlees met de beste smaak en kwaliteit. In deze tijd van het jaar hebben wij wildgerechten à la carte."
TUINZAAL In het voorste gedeelte is plaats voor 45 gasten. Achterin het restaurant is een zaal waar desgewenst een besloten bijeenkomst gehouden kan worden. ,,Een receptie, huldiging, diner of feest in een restaurant geven is vaak lastig omdat er ook andere gasten aanwezig zijn. Met de Tuinzaal hebben wij een perfecte locatie waar je besloten en in alle rust met een gezelschap tot dertig personen kan verblijven. De mogelijkheden zijn divers."

KERST De beide kerstdagen van dit jaar zijn bijna volgeboekt, maar op kerstavond en het weekend voor kerst is er nog plek aan de Burgemeester Grothestraat. ,,Ons kerstmenu serveren wij al in het weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december en op kerstavond, maandag 24 december. Indien onze gasten gebruik willen maken van het kerstmenu dienen ze dat bij de reservering aan te geven."

a De Bauers Restaurant
Burgemeester Grothestraat 55
(035) 601 25 16
www.bauers.nl