• Vertegenwoordigers van diverse goede doelen zijn blij met hun cheque

    Peter Beijer
  • Magdaleen Timmermans en Jennifer Woltjer van Stichting Leergeld nemen dankbaar de cheque van € 3750,00 in ontvangst.

    Peter Beijer

Cheques Haringparty 2019 vinden goede bestemmingen

11-09-2019, 15:45 | Lezersnieuws | Peter

Cheques Haringparty 2019 vinden goede bestemmingen

BAARN/SOEST- De Haringparty 2019 heeft diverse organisaties, instellingen en verenigingen van een mooie donatie voorzien. In de ‘bibliotheek’ van restaurant De Soester Duinen zijn de symbolische cheques uitgereikt aan de vertegenwoordigers van elf instanties uit Soest en Baarn.

Een prima lunch en goed gastheerschap van de mensen van De Soester Duinen. Het is altijd goed toeven in het restaurant van Thijs Duindam die alle aanwezigen van harte welkom wenst. De locatie is niet toevallig gekozen. Het is de plek waar op woensdag 19 juni de haringparty plaats vond en waar op 11 september de opbrengst uitgereikt wordt aan de vertegenwoordigers van diverse goede doelen. 

SZK-voorzitter Judith de Pagter en haar ambtscollega Ronald Zanoli van de Contactgroep Baarnse Bedrijven reiken de cheques uit. De aanwezigen die de chqeues in otvnagst mogen nemen vormen een mooie samenstelling van prima initiatieven en goede doelen. Zittend rondom de tafel, luisteren zij naar elkaars verhalen. 

Het hoofddoel waar de organisatoren van de 18de editie van de haringparty hebben gekozen is Stichting Leergeld. Deze stichting ondersteunt lokaal, kinderen en gezinnen die in armoede leven. Waar de meest zaken zoals een schoolreisje, een lidmaatschap van een sportvereniging, vrijwillige ouderbijdrage vanzelfsprekend zijn, is dat voor sommige gezinnen niet het geval. Stichting Leergeld laat kinderen uit deze gezinnen weer meedoen. Magdaleen Timmermans en Jennifer Woltjer nemen dankbaar de cheque van € 3750,00 in ontvangst. Het is het hoogste bedrag dat wordt uitgekeerd. Andere vertegenwoordigers ontvangen bedragen vanaf € 750,00. Het geld komt goed terecht, de verhalen die de vertegenwoordigers vertellen onderstrepen dat. 

De Haringparty Soest-Baarn bracht een totaalbedrag op van ruim 20.000 euro. De volgende goede doelen uit Soest en Baarn ontvangen een bijdrage:

Stichting Leergeld
Sinterklaasintocht Soest
Sinterklaasintocht Soesterberg
Sinterklaasintocht Baarn
Scouting Merhula
Villa Forus
Kinderatelier Langs Jan Baarn
Treff Soest (Ned) - Soest (Dui)
Vrienden van Eemhorst
Droomdag
Zwemclub de Vuursche