• Alex Pool: ,,De trainingen van Kickboxing Institute zijn divers en uitdagend. -

    Peter Beijer

Bij Kickboxing Institute wordt de sporter fitter

BAARN Alex Pool sport zijn hele leven. Hij voetbalde in de hoogste elftallen van diverse regionale clubs en om zijn conditie en fitheid op peil te houden doet hij aan kickboksen. Dat bracht hem op het idee een sportschoolketen te starten. Bij Kickboxing Institute wordt de sporter fitter en sterker. Zaterdag 29 juni start Kickboxing Institute in Baarn aan de Nieuwstraat 5-A.

Kickboxing Institute is een sportschool waarbij de sporters training krijgen in kickboksen. Alex Pool benadrukt dat er geen wedstrijdgerelateerde elementen in de training zitten. ,,Onze trainingen zijn zo effectief omdat alle spieren in het lichaam worden aangesproken. De trainingen zijn divers en uitdagend. Zo wordt er gebruik gemaakt van aspecten uit het westerse boksen, zoals intensieve interval-cardiotraining, aangevuld met specifieke kracht, coördinatie- en flexibiliteitsoefeningen."

Het streven van Alex is om een landelijke keten op te zetten. In 't Gooi zijn al diverse vestigingen van Kickboxing Institute. Baarn is de volgende plaats die aansluit. ,,Wanneer je bij ons sport doet je dat via een abonnement. Daarmee heb je toegang tot al onze vestigingen. Het lokale karakter vinden wij ook belangrijk. De trainers van onze nieuwe school komen dan ook uit Baarn. Met Duncan Vos, Artem Stadniichuk en Max van der Heiden hebben wij professionele trainers in huis die zorgen voor een optimale begeleiding. Het startniveau maakt niet uit, iedereen ontvangt van ons een training dat past bij het niveau dat iemand op dat moment heeft. Gezondheid, vitaliteit en vertrouwen. Doordat deze drie-eenheid centraal staat word je fitter en sterker dan je ooit bent geweest."

Op de website van Kickboxing Institute (www.kickboxing-institute.nl) zijn diverse recensies te lezen. Positieve verhalen van zowel kinderen en volwassenen die minder snel moe zijn, zich weerbaarder voelen en bij wie het zelfvertrouwen is toegenomen. Alex: ,,Dat is onze beste reclame. Het resultaat is zo snel merkbaar, dat zorgt voor veel plezier. Wij zorgen voor persoonlijke aandacht en maatwerk en dat stimuleert onze sporters. Niemand heeft exact hetzelfde doel en iedereen staat op zijn eigen manier in het leven. Elk mens is uniek en verdient een op maat gemaakt trainingsprogramma. Om te kunnen garanderen dat al onze leden de aandacht krijgen die ze verdienen, trainen we altijd in groepen van maximaal 14 personen. Voor mensen die liever een op een trainen staan er verschillende gediplomeerde en enthousiaste personal trainers klaar."

Kickboxing Institute biedt naast individuele lessen ook bedrijfstrainingen aan. ,,Niet alleen voor teambuilding maar ook om gezonde werknemers op de bedrijfsvloer te krijgen. Wanneer teams samen kickbokstrainingen volgen, groeit het vertrouwen in elkaar en wordt het eenvoudiger om samen doelen te realiseren. Het team leert om meer op elkaar te vertrouwen, medewerkers worden fitter en energieker en het is voor de teamspirit goed om op een andere manier tijd met elkaar door te brengen. Wij maken geen onderscheid in wie bij ons komt sporten: ervaren of onervaren sporters, individuen of groepen, sportteams of werknemers van bedrijven. Iedereen is welkom. Kom kennismaken tijdens onze openingsdag op 29 juni vanaf 11 uur."