• Natalie van Urk, Kevin van den Berg, Maike van Wijngaarden en Jasper Rottier.

    Toneelgroep Karakter

Voorstelling Vruchtensorbet van Karakter

BAARN Geheel in zomerse sferen speelt de Baarnse toneelvereniging Karakter op vrijdagavond 31 mei en zaterdag 1 juni de voorstelling 'Vruchtensorbet'. Al enkele maanden repeteert de cast op zijn nieuwe, vaste locatie in Theater de Speeldoos voor de nieuwste uitvoering.

Naar het verhaal 'Private Lives' van auteur Noël Coward regisseert Marc van Driel de vertaling van Jeroen Krabbé. Dit blijspel werd in de jaren '70 ten tonele gebracht door Joop van den Ende met onder andere Pleuni Touw, Jeroen Krabbé en Edda Barends in de hoofdrollen. In Baarn vertolken Natalie van Urk, Kevin van den Berg, Maike van Wijngaarden en Jasper Rottier de rollen.

Het verhaal speelt zich af in Frankrijk. Elyot (Kevin) en Amanda (Natalie) zijn een korte tijd getrouwd geweest. Van begin af aan hadden ze bijna voortdurend slaande ruzie. Tenslotte zijn ze gescheiden. Elyot is nu hertrouwd met Sibyl (Maike), die in alles het tegendeel is van Amanda: een rustig, evenwichtig meisje. Amanda heeft als nieuwe levenspartner Victor (Jasper); een braaf type dat in niets op Elyot lijkt. Het wonderlijke noodlot brengt de twee nieuwe koppels op de eerste nacht van hun huwelijksreis in hetzelfde hotel aan de Franse kust en nog wel in aangrenzende kamers met een gemeenschappelijk balkon. Tijdens hun verblijf zal blijken dat Elyot en Amanda misschien net te vlug een punt achter hun relatie hebben gezet en nog steeds dol op elkaar zijn. Ze gaan er samen vandoor naar het flatje in Parijs dat Amanda van een vriendin geleend heeft. Daar zijn ze een paar dagen volmaakt gelukkig (met zo af en toe weer een fikse, ouderwetse ruzie want dat hoort er nu eenmaal bij) totdat ook Sibyl en Victor hun huwelijkspartners komen opzoeken...

Zowel vrijdag 31 mei als zaterdag 1 juni is de aanvangstijd 20.15 uur. 'Vruchtensorbet' wordt opgevoerd in de grote zaal van Theater de Speeldoos. Kaarten (12,50 euro) zijn verkrijgbaar via het theater en www.toneelgroepkarakter.nl.