• Het Theaterhuis richt zich op theateronderwijs voor jongeren middels het maken van een theaterproductie.

    Theaterhuis Marc van Driel

Theaterhuis Marc van Driel viert jubileum met kerstrecital

BAARN Vrijdag 14 december is het dan zover. Theaterhuis Marc van Driel viert zijn 10-jarig jubileum tijdens de productie 'Kerstrecital' in Theater de Speeldoos. Het is alweer 10 jaar geleden dat het Theaterhuis van Baarn zijn eerste productie, een bewerking van Shakespeare's 'Macbeth', ten tonele voerde in Theater de Speeldoos. Sindsdien zijn er vele producties door het Theaterhuis gespeeld, zoals 'Pinokkio', 'Hamlet', 'Scrooge: a Christmas Carol', 'Ghetto', 'Roodkapje' en vele musicals.

Daarnaast levert het Theaterhuis al jaren een bijdrage aan vele activiteiten (of zet activiteiten op) in Baarn, zoals 'Christmas Stories', de levende standbeelden bij 'Baarn meets Barcelona', de Theater3daagse, de Gelaarsde Kat, de Avond van de Baarnse Geschiedenis, het Cultureel Festival en de Notenkraker.

Het Theaterhuis richt zich op theateronderwijs voor jongeren middels het maken van een theaterproductie die in thuishaven de Speeldoos wordt gespeeld. Op 14 december wordt er tijdens de productie 'Kerstrecital' groots uitgepakt. De voorstelling op zich is al een enorme show, met veel zang, dans, acts en spel. Zo'n 40 jongeren schitteren op het toneel. Daarnaast zijn er gastoptredens van Sacha Hoedemaker (musicaldirector van Boom Chicago) en Balletschool Marut Jorquera. In de foyer zullen er twee bekende filmfiguren aanwezig zijn om iedereen alvast in de kerststemming te brengen. Kortom, het wordt een feest. De cast is gecoacht door Gaby Kaihatu (zang), Petra Smale (dans) en Marc van Driel is verantwoordelijk voor de teksten en de regie.

De voorstelling start om 19.30 uur in Theater de Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn. Kaarten kosten 10.50 euro voor volwassene en 5.50 euro voor jongeren tot 18 jaar. Reserveren wordt aangeraden: via www.speeldoosbaarn.nl of 035-5418050. Op de avond zelf is de kassa om 19.00 uur geopend. Rond 22.00 uur is de voorstelling afgelopen.