• De voorstelling Out-Of-The-Box in 2018.

    Suzanne Vink

Theaterfestival Vuurol, het is bijna zover

LAGE VUURSCHE Op 9 en 10 juni is het bos rond de Kuil van Drakensteyn vanaf 12 uur voor jong en oud 'the place to be'. Om van natuur én theater te genieten rond het thema 'Uitpluizen'.

Je kunt er je eigen route uitstippelen langs een grote verscheidenheid aan verrassende voorstellingen, korte acts en kunstwerken. Maar zeker is dat je niet alles kunt zien in één dag en ook wanneer je een passe-partout aanschaft voor beide dagen, wordt het een uitdaging.

Voor mensen met een toegangskaartje is het mogelijk om -voorafgaand aan het festival- om 10.30 uur mee te gaan met de LandArt wandeling. De wandeling leidt langs diverse kunstwerken, waar de kunstenaars speciaal voor hen van alles rondom het kunstwerk en de totstandkoming zullen vertellen.

Het belooft weer een speciaal feest te worden, waar het plezier van de verbeelding vanaf spat. Het team van vormgevers gaat van start om dit te laten beginnen bij de entree. Zij zorgen er ieder jaar voor dat de bezoekers door een speciale doorgang het festival betreden, om ze meteen in de stemming én in een andere wereld te brengen. Een wereld, waarin de makers het beste uit zichzelf halen om het publiek deelgenoot te maken van wat zij willen vertellen.

Artistiek leider Groenewoud: "Dit varieert van heel persoonlijk en enigszins psychologisch, zoals het uitpluizen in de voorstelling 'Wiegverdriet', die gaat over dat wij verbonden ter wereld komen, maar het dan losgeknipt verder alleen moeten doen. Of de boodschap die er in de mythe van Amor en Psyche zit, in de voorstelling 'Verhalen van Ezelsman', om een paar voorbeelden te noemen. Word deelgenoot van de dwaze verwikkelingen wanneer de directeur van het circus weg is en de clowns zijn afwezigheid proberen op te vangen, bij Elusive Sparkle. Lytse Theater probeert te achterhalen hoe we tot onze keuzes komen. Wat alle voorstellingen en acts in ieder geval gemeenschappelijk hebben is dat ze verrassend en origineel zijn en vaak beeldend, kleurrijk. Bovendien maken ze verbinding met het mooie bos waarin we mogen spelen".

En dan zijn er nog 16 andere verhalen die je mee kunt gaan maken of korte ontmoetingen met personages langs de wandelpaden.

Meer informatie op www.vuurol.nl.