• Gert-Wim Hogeveen en Shridath Bhola met het schilderij.

    Roeland de Bruyn

Sandesh/Alltogether schenkt Cultuurprijs 2018 aan publiek

BAARN Het schilderij 'Aan zee' van de Baarnse schilder Paul Ovink, dat Sandesh/Alltogether kreeg als cadeau bij de uitreiking van de Cultuurprijs 2018 van de gemeente Baarn is de aankomende zes maanden te bewonderen in diverse winkels in Baarn.

Bij de uitreiking zei voorzitter Shridath Bhola al, dat hij eerst in eigen kring wilde genieten van het schilderij, maar dat hij het later wilde 'teruggeven' aan de Baarnse bevolking. Dit heeft geleid tot een unieke samenwerking met de Baarnse winkeliers. Vanaf nu zal het schilderij te zien zijn in diverse winkels.

De aftrap werd afgelopen vrijdag verricht door Gert-Wim Hogeveen die het idee gelijk omarmde. 'Aan zee' zal een maand te zien zijn in de herenmodezaak.

Het unieke aan dit project is, is dat Gert-Wim Hogeveen na die maand zelf een andere winkelier zoekt waar dan het schilderij een maand te zien zal zijn, en deze winkelier weer een andere zoekt. Uiteindelijk zal in december het schilderij terugkeren naar theater de Speeldoos waar de prijs werd uitgereikt en is de cirkel rond.

Het Alltogether festival waar Sandesh de cultuurprijs 2018 voor kreeg is dit weekend (1 en 2 juni) weer met een zeer uitgebreid programma.