• Theater de Speeldoos

Pippi Langkous terug in film Becoming Astrid

BAARN De film 'Becoming Astrid' (AL), het verhaal achter de bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, is op maandag 25 februari te zien in Theater de Speeldoos Baarn.

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is Astrid Lindgren wereldwijd uitgegroeid tot één van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

'Becoming Astrid' toont het levensverhaal van een groot auteur. Met het zien van deze film begrijp je veel beter waarom Lindgren zo graag over vrije kinderen schreef - een vrijheid die de conservatieve maatschappij haar als tiener had afgenomen.

De jonge Astrid Lindgren, op geweldige wijze vertolkt door Alba August (The Rain), heeft een rebelse Pippi Langkous-energie. In de kerk zit ze te geeuwen en in het bos schreeuwt ze de druk van haar beklemmende omgeving van zich af. Astrid is zestien en nog half kind. Maar wanneer ze niet veel later zwanger raakt van een getrouwde man, is haar zorgeloze kindertijd plots voorbij.

Met dit werk van de Deense filmmaker Pernille Christensen krijgt de vrouw achter de schrijfster eindelijk de aandacht die ze verdient.

Deze film wordt met pauze vertoond.

Een film over het leven van Astrid Lindgren leent zich natuurlijk perfect voor een samenwerking met Bibliotheek Baarn. Om meer verdieping en achtergrond te geven over het leven van de Zweedse schrijfster staat deze week in de bibliotheek een display opgesteld met een verscheidenheid aan boeken binnen het thema van Becoming Astrid, van biografieën over deze bijzondere schrijfster tot boeken over de Zweedse cultuur. Op maandagavond 25 februari is ook iemand van de bibliotheek in het theater aanwezig om meer informatie te geven over Lindgren en de display die speciaal voor alle bezoekers is samengesteld.

KAARTEN Becoming Astrid (AL) is op maandag 25 februari om 14.00 uur en 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor 10,50 euro per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is 11 euro. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen.

Via de website is het mogelijk zelf plaatsen in de Grote Zaal te kiezen. Na de online betaling ontvangt men de tickets per e-mail.

De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en een half uur voor aanvang van de film. Op dinsdag is de theaterkassa gesloten.