• Duo Mephisto komt 6 mei naar Kasteel Groeneveld.

    Foto: Muziekkring Baarn

Pianoduo Mephisto in Groeneveld

BAARN Pianoduo Mephisto zal zondag 6 mei zal in de serie concerten van de Baarnse Muziekkring het een recital geven. Het duo trad al eerder met veel succes op in Baarn.

Het Pianoduo Mephisto bestaat uit de pianisten Katrijn Simoens en John Gevaert. Zij studeerden aan het Conservatorium van Antwerpen waar ze elkaar ook ontmoetten. Hun studie zetten ze voort aan het Conservatorium van Amsterdam.

Sinds hun debuut in 2007 rijgt het duo (thans ook echtpaar!) internationale successen aan elkaar, zowel op prestigieuze wedstrijden als op de concertpodia. Zo wonnen zij de 1e prijs en alle speciale prijzen op de 11e editie van het Internationale Concours Grieg te Oslo voor piano vierhandig (2010), de 1e prijs en speciale prijs op het 5e Concours International de Piano à Quatre Mains de Valberg (2010), de Vriendenprijs op het 11e Internationaal Kamermuziekconcours Almere (2011) en de 2e prijs op de 15e editie van het Torneo Internazionale di Musica in Parijs (2012).

Het duo wordt geprezen om hun samenspel, waarbij ze technische brille combineren met een uitzonderlijk kleurgevoel.

In oktober 2016 trad Mephisto op voor de Baarnse Muziekkring. Het publiek was toen zo enthousiast, dat meteen werd besloten het duo voor het volgende seizoen uit te nodigen. Het duo zal tijdens het concert in Kasteel Groeneveld stukken van Brahms en Dvorák spelen.

Het concert vindt plaats op zondag 6 mei 2018 in Kasteel Groeneveld in Baarn. Het begint om 12 uur en duurt ongeveer 1 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen t/m 12 jaar (contant te betalen, want pinnen is niet mogelijk).

Belangstellenden kunnen reserveren per e-mail: info@baarnsemuziekkring.nl of telefonisch 035-6409392. De kaarten liggen dan klaar bij de ingang van het kasteel voor aanvang van het concert (afhalen tot 15 minuten voor aanvang). Natuurlijk zijn er ook kaarten te verkrijgen aan de zaal, voor aanvang van het concert. Houd er rekening mee dat er veel belangstelling is voor dit concert; er zijn niet veel plaatsen meer beschikbaar.