• The Passion doet dit jaar de Bijlmer aan.

    Foto: EO

The Passion in de Speeldoos

BAARN - The Passion vertelt over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. De verslaggever loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de stad naar het centrale plein toedragen.

Eerder waren de steden Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede, Amersfoort en Leeuwarden gastheer voor het televisie-evenement. Deze achtste editie van The Passion wordt op donderdag 29 maart gehouden in de Bijlmer in Amsterdam Zuidoost. U kunt, gewoon in Baarn, meegenieten van dit grootse evenement!

The Passion staat dit jaar in het teken van het thema 'ik zie jou'. In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar vaak ook langs elkaar heen leven, wil The Passion een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar.

Inmiddels is ook de cast van The Passion bekend. Dit jaar mag muzikant en musicalster Tommie Christiaan de rol van Jezus vervullen. "Het is waanzinnig dat ik ben gevraagd," zegt Tommie. "Het is een van de mooiste verhalen ooit verteld. Echt een rol om je tanden in te zetten. Voor mij is het een hele grote uitdaging. Jezus is een archetype voor de hele mensheid. De normen en waarden die hij ons leerde vinden we nu nog terug in onze maatschappij. Dat is heel bepalend geweest voor hoe we nu naar elkaar kijken."

Glennis Grace vertolkt de rol van Maria, Brainpower de rol van Petrus en Jeangu Macrooy de rol van Judas. Televisie- en theatermaker Arjan Ederveen speelt de gelauwerde politicus Pilatus en Bert van Leeuwen is verslaggever tijdens The Passion. Noraly Beyer is de verteller. Bijzonder voor Noraly, die zelf inwoner is van dit stadsdeel.

Op Witte Donderdag 29 maart kunt u de uitzending live bijwonen in de Grote Zaal van Theater de Speeldoos Baarn in samenwerking met Zin in Baarn. Vanaf 20.00 uur bent u welkom. De entree is gratis. Theoloog Jos van Oord verzorgt om 20.15 uur een korte inleiding voorafgaand aan de live stream. The Passion live stream start om 20.30 uur.

KAARTEN RESERVEREN De entree voor The Passion is gratis, maar vooraf kaarten reserveren is gewenst. Via de website speeldoosbaarn.nl kunt u de gratis entreekaarten reserveren. U krijgt direct een bevestiging per e-mail. U kunt de kaarten ook reserveren aan de theaterkassa tussen 10.00 en 12.00 uur. Op dinsdag is de theaterkassa gesloten.