• The Primary Sources.

Muziek na de markt in Witte Kerkje

BAARN - The Primary Sources, bestaande uit Kristen Huebner, traverso, Gerda Marijs, cello en Lucie de Saint Vincent, fortepiano verzorgt dinsdag Muziek na de Markt.


De van oorsprong Amerikaanse Kristen Huebner is nu als musicus werkzaam in Nederland en Europa. Als toegewijde specialist op traverso (barokfluit) behaalde ze zowel een bachelor aan het Utrechts Conserva-torium als een master aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze studeerde bij Wilbert Hazelzet en Kate Clarke. Ze tourde door Europa met het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman en werkte met leden van het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Frans Brüggen.

De Franse pianiste Lucie de Saint Vincent treedt regelmatig op in Europa als solist, kamermusicus en als begeleider op (forte)piano, klavecimbel of clavichord. Sinds 2005 was ze jaarlijks te horen in de Fringe-concerten van het Festival Oude Muziek Utrecht en het Bach Festival Dordrecht. Ze trad onder andere op in het Vredenburg, de Anton Phillipszaal en Les Invalides in Parijs. Zij ontving in 2013 de Prix Musical de la fondation Royaumont in Parijs voor haar onderzoek naar onbekend Frans fortepianorepertoire uit de klassieke periode

Lucie de Saint Vincent studeerde piano in Perpignan, Parijs, Budapest en in Utrecht bij Paolo Giacometti, waar ze in 2008 haar Master of Music behaalde met bijvak Jazzpiano. Uit passie voor de muziek uit de klassieke periode richtte zij met Kristen Huebner het ensemble Primary Sources op.

Gerda Marijs studeerde cello in Brussel en in Utrecht. In 2009 maakte ze kennis met de authentieke uitvoeringspraktijk en werd verliefd op de barokcello met zijn darmsnaren. Ze studeerde bij Viola de Hoog zowel moderne – als oude muziek en specialiseerde zich in kamermuziek, een studie die ze afrondde in 2012. Sindsdien was zij te horen in veel verschillende ensembles, zoals strijktrio Gesto Antico, Ensemble Odyssee en het Arcade Ensemble.

Uitgevoerd zullen worden werken van Johann Christian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn.

Dinsdag 3 april van 12.30 - 13.15 uur in het Witte Kerkje, Kampstraat 8, Baarn, toegang gratis, collecte na afloop.