• Zaterdag 7 april gaat het nieuwe kunstseizoen van start.

    Redactie BC

Lustrumopening Kunsthuisseizoen

BAARN - In het koetshuis in de Pekingtuin vindt zaterdag 7 april om 13.00 uur de opening plaats van het kunstseizoen 2018 van het kunstenaarscollectief Kunsthuis Baarn.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum wil Het Kunstcollectief Baarn de Baarnse bevolking kennis laten maken met het werk van kunstenaars uit ons dorp en doet dit in twee speciale exposities van telkens een maand. De opening vindt plaats met een performance door de bekende Baarnse conceptuele kunstenaar Ton Griffioen.

Daarna kan de bezoeker kunst aanschouwen in verschillende technieken. Zo zijn er beelden, ceramische creaties, knip en textielkunst, abstracte en figuratieve schilderijen en installaties.

Welke kunstenaars doen er mee. Jessica van den Heuvel, vlecht met lint, gespannen op een houten frame. Door met opeenvolgende breedtes te werken en door de lichtval lijken rechte lijnen rond te lopen. Jan Vossenberg, schildert in het atelier, maar ook veel op locatie (plein-air) favoriete onderwerpen:strand, weiland, polder, koeien en dorp- en stadsgezichten. Katja Sabrino is een veelzijdig mens. Haar grootste probleem is dat ze teveel dingen leuk vindt om te doen. Ze maakt pinhole-foto's, schildert, fröbelt en maakt belachelijk veel kiekjes.

Leida Wagenaar maakt keramiek en schilderijen. Het keramische werk is gemaakt van grove keramische klei, waarop met engobes kleur en structuur wordt aangebracht. Daarna wordt het gestookt op 1140 graden. Liesbeth Veldhuysen-Sterk met papierknipkunst. Tekenen met de schaar en schilderen met stukjes papier. Met werken die in geïnspireerd zijn op werken van Maurits C. Escher; Piet Mondriaan; Gustav Klimt en Henri Matisse maar dan even anders. Ton Griffioen, beelden/art objects en performance kunstenaar.

Elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Het Koetshuis, Pekingtuin, Stationsweg 45 in Baarn, www.kunsthuisbaarn.nl.