• Rutger van Oeveren en Wouter Harbers.

    Fred Manschot

Lunchconcert Pauluskerk 'Der Wanderer'

BAARN In het lunchconcert van dinsdag, 10 juli kan men in de Pauluskerk luisteren naar een liederenrecital met muziek van verschillende componisten uit de Duitse en Oostenrijkse romantiek. Rutger van Oeveren, bariton, zingt onder begeleiding van pianist Wouter Harbers liederen van onder meer Schubert en Schumann rond het thema 'Der Wanderer'. Dit mooie Duitse woord betekent zoiets als wandelaar, dwaler of zwerver.

Het concert begint met vier liederen van Franz Schubert die allemaal 'Wanderer' in hun titel hebben. Deze liederen zijn gebaseerd op gedichten van onder andere Goethe. Het concert eindigt met de laatste drie liederen uit de 'Liederkreis' van Robert Schumann, met teksten van Joseph von Eichendorff. Verder klinken er ook nog liederen van Mendelssohn, Brahms, Pfitzner en Liszt.

De bariton Rutger van Oeveren studeert oude muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast treedt hij op als solist. Hij was al eens eerder in Baarn te horen als solist in het Requiem van Duruflé.

Wouter Harbers is een jonge, ambitieuze pianist die niet een reguliere opleiding volgde aan een conservatorium, maar eerst een Pabo-diploma haalde. Daarnaast volgde hij privélessen in orgel, piano en koordirectie bij verschillende docenten. Hij debuteerde op zijn tiende met een orgelconcert en dirigeerde op zijn negentiende de Messiah van Händel. In 2011 won hij het EMG-muziekconcours voor amateurs.

Het Lunchconcert begint dinsdag 10 juli om 12.30 uur in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn. De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de musici.