• Wild

Leven van bonte families op Veluwe

BAARN In de natuurdocumentaire Wild volgen we gedurende vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid terwijl zij de uitdagingen van de seizoenen proberen te overwinnen. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.

André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen. Al met al zijn het spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat natuurfilmer Luc Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die voor het grote publiek niet toegankelijk zijn. Hij bracht ruim twee jaar door in tentjes op de Veluwe om deze vaak bange dieren op zijn mooist in beeld te brengen. Deze film werd opgenomen met een 4K resolutie, waardoor de beelden vlijmscherp op het witte doek te zien zijn.

In Wild vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. Terwijl ons kleine land volgebouwd wordt door de mens, hebben we ook nog prachtige plekken in Nederland waar de dieren het gelukkig voor het zeggen hebben.

Deze film wordt 's middags zonder pauze en 's avonds met pauze vertoond.

Wild (6+) is op maandag 30 april om 14.00 uur & 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,00 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 10,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen.