• Svetlana Zakharova als Giselle.

    Foto: Damir Yusupov

Laatste voorstelling Bolshoi in Theater de Speeldoos

BAARN Het ballet 'Giselle' is niet alleen populair geworden door de schitterende choreografie van de inmiddels 91 jarige Yuri Grigorowitsj, maar zeker ook door de meeslepende melodieën die Adolphe Adam er voor componeerde. De première vond 150 jaar geleden plaats, maar nog steeds komt het balletpubliek er graag voor naar het theater. Kijkend naar het grote drama dat zich voltrekt krijgt men de neiging de populaire melodieën mee te neuriën.
Het verhaal vertelt over de liefde van Giselle, een boerenmeisje met een zwakke gezondheid, voor Graaf Albrecht. Helaas voor haar is de graaf verplicht om Bathilde te trouwen, terwijl hij liever met Giselle zou willen dansen en vrijen. Albrecht vertelt Giselle niets van zijn edele achtergrond en verkleedt zich als boer, waarbij hij zijn jachthoorn en zijn chique kleren in een schuur verbergt. De boswachter Hilarion houdt wel oprecht van Giselle. Wanneer Giselle ziet dat haar minnaar een handkus geeft aan Bathilde begrijpt ze dat zij wordt bedrogen en dat Albrecht helemaal geen boer, maar een edelman is. Hij heeft Giselle trouw gezworen en haar voorgelogen. Giselle sterft, maar zal terugkeren als een Wili, dat waren ongetrouwde vrouwen die 's nachts mannen verleiden om zich dood te dansen.
Het verhaal, ontdaan van de schitterende dansen en de heerlijke muziek doet bizar aan, maar dat geldt voor meer opera- en balletonderwerpen. Giselle is een klassieker, die steeds weer door prima ballerina's gedanst wil worden en door choreografen van fraaie, soms sensationele dansfiguren wordt voorzien.
In deze voorstelling is de prima ballerina Svetlana Zacharova Giselle en danst de fenomenale Sergei Polunin de rol van Albrecht. Een sensationeel danspaar dat het verhaal over Giselle op indringende wijze tot leven brengt. Het belooft een indrukwekkend slot te worden aan een prachtig, geïnspireerd dansseizoen.


KAARTEN Deze balletvoorstelling van het Bolshoi Theater in Moskou is op zondagmiddag 6 mei om 14.00 uur te zien op het filmdoek in de Grote Zaal van Theater de Speeldoos. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/ballet voor € 29,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 30,00. Kaartprijzen zijn incl. hapjes & drankje.

JEUGDTARIEF Speciaal voor de jeugd t/m 18 jaar geldt een gereduceerd tarief. De online kaartprijs is € 14,50; de kaartprijs aan de theaterkassa € 15,00. Een drankje is bij dit jeugdtarief inbegrepen.

THEATERKASSA De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en een half uur voor aanvang van de voorstelling. Op dinsdagochtend is de theaterkassa gesloten.

SENIORENBUS BAARN Inwoners van Baarn kunnen de seniorenbus boeken voor een bezoek aan een Bolshoi balletvoorstelling; speciaal hiervoor rijdt de bus ook in het weekend. Tegen een geringe vergoeding biedt de seniorenbus ouderen comfortabel vervoer naar het theater en weer terug naar huis. Reserveren kan via: T (035) 542 11 29 (maandag t/m vrijdag 09.00-16.00 uur).