• Henk van Twillert komt naar Amersfoort.

    Henk van Twillert.com

Laatste kans om aan te melden voor concert op zaterdag 6 april

AMERSFOORT In het Meander Medisch Centrum in Amersfoort wordt zaterdag 6 april een uniek concert verzorgd. Dit bijzondere evenement organiseert MTH Accountants in samenwerking met de Stichting Vrienden van Meander.

Henk van Twillert en het saxofoon ensemble  Vento do Norte nemen u mee op reis met muziek door de eeuwen heen met een wel heel spectaculair programma: Bach, Black White.

Naast composities van Johann Sebastian Bach worden bezoekers verrast door nieuw werk van de Nederlandse componist Chiel Meijering; The Black Rock We All Push en Dynamite Kid in combinatie met de Engelse renaissance componist Robert  White.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie over het concert en meld u  aan vóór 1 april.

Programma: 19:30 - 20:00 uur Ontvangst met koffie en thee, 20:00 - 20:10 uur Opening door Otto Brands - mth, 20:10 - 20:25 uur Presentatie Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum door de Baarnse Merel Poppeliers en Welmoed van Boven, 

20:25 - 21:15 uur: Concert Henk van Twillert & "Vento do Norte", 21:15 - 21:45 uur Borrel, 22:00 uur Einde programma.

Vento do Norte is een uniek ensemble bestaande uit gretige, jonge en getalenteerde musici. De groep speelt unieke aanpassingen van Bach, Beethoven en Mendelssohn, transformeert melancholische fado, brengt opzwepende tango's van Piazzolla en verrijkt de beladen soul van James Brown. De groep is een muzikale openbaring – een verrukkelijke ervaring die het ene moment de ziel raakt en het volgende moment het publiek uit het dak laat gaan.

De groep is in 2005 geformeerd door Henk van Twillert. International vermaard saxofonist, die na 25 jaar werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam zich nu concentreert als  hoogleraar aan de Escola Superior de Música e das Artes do Espectáculo in Porto, oftewel de Superieure School voor Muziek en Theater in Porto. Vento do Norte heeft zijn thuisbasis in Portugal van waaruit het in snel tempo de wereld verovert: van festivals en theater in Zuid-Europa tot podia in Zuid- en Noord Amerika o.a. Caracas, Venezuela en de Nederlandse Antillen. In 2016 veroverden zij met hun optredens vele harten in o.a. Boston, Rochester en New York. De bijzonder getalenteerde musici zijn allemaal opgeleid door Henk van Twillert en velen van hen wonnen internationale competities. In 2009 brachten zij hun eerste CD uit onder de titel " Adagio for Saxophones" en voor 2019 staat hun nieuwe dvd / cd gepland.

Veelzijdig, competent, gepassioneerd en oprecht.  Vento do Norte brengt een nieuwe generatie van musici, met hun eigen uniek geluid, samen die een onuitwisbare indruk achter laten. U kunt een muzikaal feest verwachten dat u niet wil missen.

In Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort .

Aanmelden voor dit concert kan door hier te klikken