• Foto: Baarnsche Courant

Koningsdag in Lage Vuursche

LAGE VUURSCHE Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche organiseert het Oranjefeest dat vrijdag 27 april wordt gehouden ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning.

Het programma voor Koningsdag is:

10.00 uur: Opening van de Oranjemarkt en een kleedjesmarkt voor kinderen (Dorpsstraat en Slotlaan)

11.30 uur: Vlag hijsen op de hoek van Dorpsstraat en Slotlaan door onze burgemeester en leden van de contactcommissie en stichting welzijn. De organisatie hoopt dat ook dit jaar weer veel dorpsbewoners aanwezig zullen zijn. Het Wilhelmus zal worden gespeeld door Crescendo uit Baarn.

12.00 uur: Oranjeborrel bij het dorpshuis.

12.30 uur: Aanvang kinderspelen met diverse attracties. Onder andere springkussen, horecacircuit, hindernisbaan, draaimolen, rit met de huifkar en Oud-Hollandse spelen. Kaarten voor deelname aan deze spelen kosten € 2,50 per kaart.

Aanvang Horeca puzzel circuit: kinderen tot 16 jaar kunnen meedoen aan een (puzzel)tocht bij verschillende restaurants, de boswinkel en midgetgolf in Lage Vuursche. Er zijn verschillende activiteiten waar punten mee te verdienen zijn. Om 17:00 uur vindt er een prijsuitreiking plaats.

13.00 uur: Gedurende de hele middag zullen afwisselend optredens verzorgd worden door de 'Blackhorse Linedancers' uit Hilversum en de dweilband 'De Straotklinkers' Crescendo uit Baarn.

De leden van de MOK (Montfoortse Oldtimer Klub) komen hun oldtimers showen.

16.00 uur: In de Stulpkerk start het jaarlijkse Koningsdag concert. Dit concert is met medewerking van Ton van der Horst, organist te Hilversum. Er worden vaderlandse en geestelijke liederen gezongen worden. Tevens worden orgelimprovisaties ten gehore gebracht. Iedereen is van harte welkom, toegang is vrij, er is wel een collecte.

17.00 uur: Einde Oranjemarkt en uitslag Horeca circuit op de hoek van de Dorpsstraat en de Slotlaan.