• Raymonde de Kuyper (l) en Liz Snoijink.

    Lesley Pols

Komisch toneelstuk Kunst & Kitsch in Theater de Speeldoos

BAARN Het komische toneelstuk Kunst & Kitsch is bewerkt door Jon van Eerd voor actrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper.

Toergids Lavia geeft rondleidingen in Lakenhuys Leyhof, een oersaai landhuis waar weinig spannends over te vertellen is. Als zij zich met haar ongebreidelde fantasie steeds meer vrijheden permitteert ontdekt zij dat haar toehoorders in toenemende mate enthousiast worden. Mieke, de directrice van de Stichting, wordt hiervan op de hoogte gebracht. Zij gaat poolshoogte nemen en is verbijsterd over de onwaarheden en onzin die Lavia verkondigt om de rondleidingen wat smeuïger te maken. Mieke ontslaat haar op staande voet.

Maar Mieke krijgt wroeging en besluit Lavia op te zoeken en hulp te bieden. De wonderlijke en potsierlijke vriendschap die hieruit ontstaat, is een vrijbrief voor fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.

Dit bijzonder komische toneelstuk werd door Jon van Eerd speciaal bewerkt voor de twee actrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper. Het stuk werd door Peter Shaffer (o.a. Amadeus en Equus) geschreven voor Maggie Smith (bekend van Downton Abbey en Harry Potter). Verder spelen Arie Cupé (advocaat Hans) en Liza van Zeijderveld (secretaresse Merel) mee in deze voorstelling. De spannende combinatie van acteurs maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en komische situaties een unieke voorstelling die u niet mag missen.

KAARTEN De toneelvoorstelling Kunst & Kitsch is op vrijdag 28 september om 20.15 u te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl voor € 27,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 28,00. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen.