• Vuurol gebruikt het bos als theater.

    Foto: Christine Schut

Jubileumeditie festival Vuurol

LAGE VUURSCHE - Op beide Pinksterdagen, 20 en 21 mei, is er weer heel veel te beleven in Lage Vuursche in het bos naast de Kuil van Drakenstein. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het thema van dit jaar is 'Stroom'.

Artistiek leider Jeannette Groenewoud vertelt: "Stroom bepaalt de achtergrondgedachte van het festival. Wij kunnen ons focussen op wat er mis is in de wereld, maar we kunnen ook in actie komen en bijdragen aan Stroom. Dát is wat we willen bereiken met ons festival: een positieve stroom teweeg brengen! Onze makers geven daar allemaal hun eigen kijk op. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd veel talent om ons heen te verzamelen. Van door de wol geverfde bevlogen profs tot gedreven jonge makers."

De groep Matrose, die een scherpe, humoristische 'Op Hoop van Zegen' speelde tijdens de Wintereditie Vuurol, trekt het bos in met de jeugdvoorstelling 'Koning Oedipus'. Sjoerd Schwibettus pakt dit keer uit met zijn fascinatie voor de ruggengraat. Rondom een groot kunstwerk, geplaatst op de mooiste locatie van Vuurol in het water vindt een dans-/bewegingsvoorstelling plaats. Mensen uit verschillende culturen komen samen bij ZID Theater en spelen de muziektheatervoorstelling 'Liefde nu!' De fee en de trol moeten hun leefwereld met elkaar zien te delen in het dennenbos in de kindermuziektheatervoorstelling van Daniëlle Luriël. Dit is nog maar een kleine greep uit de 20 beeldende voorstellingen die te zien zullen zijn. Een groep Land Art kunstenaars maakt speciaal voor deze jubileumeditie zeven kunstwerken langs de route.

Bezoekers kunnen tijdens het Pinksterweekend aan de hand van het programma en een plattegrond een eigen route langs de optredens in het bos kiezen. Vuurol biedt 20 voorstellingen op prachtige plekken in het bos, zo'n 10 korte acts, belevingsplekken en beeldende kunst op en langs de wandelpaden. De voorstellingen spelen gemiddeld vijf keer per middag en duren 15-20 minuten. De korte acts spelen doorlopend.

Het startpunt is De Kuil van Drakensteyn in Lage Vuursche (kom op de fiets!). Er wordt gespeeld tussen 13.00 en 18.00 uur. Kaarten voor Vuurol - tot 1 mei in de voorverkoop - zijn te bestellen via www.vuurol.nl.