• Marmelijn
  • Marmelijn
  • Kees Verhoek

Jeugdtheaterschool Marmelijn houdt theaterworkshops

BAARN Jeugdtheaterschool Marmelijn Baarn biedt toneel en musicallessen aan kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar uit Baarn, Soest en omstreken. Vanaf de week van 7 mei biedt Marmelijn zes weken lang workshops aan voor kinderen en jongeren die graag willen kennismaken met theater en alles wat daarbij komt kijken.

Theatersport is de eerste workshop. In deze workshop gaan ze aan de slag met improviseren, zoals bij de Grote Improvisatieshow en de Lama's. Deelnemers leren hoe ze vanuit het niets een leuke scene kunnen maken met hun medespelers. In de tweede workshop, filmacteren, leren ze wat er allemaal komt kijken bij het filmacteren. Daarnaast krijgen ze ook tips over het doen van een screentest (een auditie voor film en televisie) en krijgen ze informatie over castingbureaus. De derde workshop staat in het teken van de musical; in deze workshop gaan ze werken aan een musicalscene met spel, zang en dans. De musicallessen van Marmelijn zijn altijd erg in trek. In de vierde workshop gaan ze aan de slag met theaterteksten. In de vijfde workshop, presenteren, gaan ze werken aan presentatietechnieken en krijgen deelnemers een mediatraining. Tijdens de laatste workshop, toneelspel gaan ze dieper in op het acteervak. Cursisten krijgen verschillende speelstijlen aangeleerd.

Door het volgen van de workshops krijgen deelnemers een kijkje in de keuken van Marmelijn en maken ze kennis met het acteren.

Opgeven voor de workshops kan via het inschrijfformulier via de website van www.marmelijn.nl. De uiterste inschrijvingsdatum voor de workshops is 10 mei. De workshops worden gehouden in Theater de Speeldoos op de vrijdagen van 17.00-18.30 uur. Kosten bedragen 60 euro voor deelname.