• Hristo Petrov heeft zijn muzikale opleidingen zowel in Bulgarije als in Nederland gevolgd.

    Hristo Petrov

Hristo Petrov vertolkt romantische pianowerken van Chopin en Liszt in Witte Kerkje

BAARN De deuren van het Witte Kerkje aan de Kampstraat gaan zondag 12 mei open voor een pianoconcert van de ietwat bescheiden maar virtuoos spelende Hristo Petrov. De in Nederland wonende Bulgaarse pianist zal vanaf 12.30 uur een concert verzorgen met zowel intrigerende als makkelijker in het gehoor liggende stukken.

,,Hristo Petrov (1988) is hard op weg zich te scharen bij de grote namen aan het klavier", licht Arthur Malcorps namens organisator Muziekschool Baarn toe.

,,Met een speciale voorliefde voor de grote romantische componisten Rachmaninoff, Chopin, Schumann, Liszt en Schubert zal hij op Moederdag meerdere stukken van Franz Liszt en Frederic Chopin uit de vleugel van het Witte Kerkje laten klinken."

,,Een selectie van nocturnes, études en walsen van Chopin en enkele boeiende stukken van Liszt – waaronder de Vallée d'Obermann en Consolation no 3 – zorgt voor een fraai muzikaal programma dat zowel bij volwassenen als muziek minnende jeugd in de smaak zal vallen"

,,Hristo Petrov heeft zijn muzikale opleidingen zowel in Bulgarije als in Nederland gevolgd. Aan het conservatorium van Groningen behaalde hij zijn bachelor en werd vervolgens in 2013 Master of Music (cum laude) aan het conservatorium van Utrecht, waar hij met enige regelmaat professor Klára Würtz vervangt. In de afgelopen jaren won Hristo vele prijzen voor zijn optredens bij concoursen in binnen- en buitenland."

LEERLING MAX LABOYRIE ,,Als docent heeft Hristo Petrov de fijne kneepjes van de romantici bijgebracht. Wegens zijn studie en verhuizing naar Amsterdam neemt Max bij het concert van zijn maestro 'muzikaal afscheid' van zijn docenten Petrov en Cathrine Malcorps-Dahler. Dat doet hij in gepaste stijl, door bij enkele nocturnes en een wals van Chopin te laten horen."

Het Witte Kerkje opent haar deuren een half uur voor aanvang van het concert dat van 12.30 tot 14.00 uur duurt.

Het is aan te raden alvast plaatsen te reserveren bij de organisatie via info@muziekschoolbaarn.nl.

De prijs voor de kaartjes is 5 euro voor jeugd (6-18 jaar) en 10 euro voor volwassenen. Moeders die (leden van) hun gezin meenemen hebben op deze Moederdag gratis toegang.