• Scarbo Pianisten Collectief komt naar het Witte Kerkje.

    Scarbo Pianisten Collectief

Hommage op piano in Witte Kerkje

BAARN Scarbo Pianisten Collectief presenteert in het het haar vertrouwde Witte Kerkje te Baarn, op zondag 22 april 'Hommage à….', een programma waarbij huldeblijken van componisten centraal staan.

Meestal staat bij de concerten van Scarbo één componist in de spotlight, nu opent zich een staalkaart van bekendere en onbekendere componisten die zich veelal lieten inspireren door andere grote of minder grote collega's.

De hommages aan Bach en Chopin zijn talrijk, maar wat te denken van een hommage aan John Field of George Auric? Vaak eren componisten hun leermeester, andere werken blijken een vileine grap of ontsporen volledig.

Buitenbeentjes kregen hun muzikale ingevingen van een chansonnière (Edith Piaf) zoals Poulenc, een detective (Sherlock Holmes) of zelfs de uitvinder van de schrijfmachine (Remington), zoals de Nederlandse componist Leo Smit.

Veertien pianisten van het pianistencollectief zullen te horen zijn elk met hun persoonlijke selectie 'Hommages à….' Verfrissende veelal kortere en onbekende stukken, al ontbreekt het beroemde compositorisch hoogtepunt 'le tombeau de Couperin' van Ravel zeker niet!

Wellicht kan de luisteraar zich aan het einde van een verrassende middag niet aan de indruk onttrekken dat hulde en inspiratie nauw samenhangen…..

Zondag 22 april, aanvang 15.00 uur

Locatie: Witte Kerkje, Kampstraat 8 te Baarn

Kaarten € 12,50 inclusief koffie

Reserveren 035-5380827 of www.scarbomusica.nl/bespreking.php.