• De cast van Het lelijke jonge Deentje.

    Toneelgroep Hartstocht

Het lelijke jonge Deentje

BAARN - Met trots presenteert Toneelgroep Hartstocht het muzikale toneelstuk 'Het lelijke jonge Deentje'. Deze vrolijke familievoorstelling gaat over het leven en werk van de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Verweven in 'Het lelijke jonge Deentje' zijn vijf van Andersens mooiste sprookjes.

Wie kent de sprookjes van Hans Christian Andersen niet? Bij voorbeeld 'De kleine zeemeermin', 'De nieuwe kleren van de keizer' en uiteraard 'Het lelijke jonge eendje'. Maar wie was nou de man Hans Christian Andersen? Aan de hand van zijn eigen dagboeken, brieven en zelfgeschreven biografieën krijgen wij in dit toneelstuk een beter beeld van zijn leven en wie hij nou precies was.

Hans groeide op in het Deense dorpje Odense, maar dit bleek al snel te klein voor zijn dromen. Daarom trok hij naar Kopenhagen om beroemd te worden. Hier werd hij onder de hoede genomen door de familie Collin en ontmoette zijn muze Jenny Lind. Hoewel Hans steeds beroemder werd, bleef hij een eenzame, onzekere man vol zelfmedelijden. Zijn leven lang is hij op zoek geweest naar geluk en liefde.

Naast het levensverhaal van Andersen komen ook zijn sprookjes ruimschoots aan bod in "Het lelijke jonge Deentje". Niet alleen omdat deze erg leuk en ook vaak leerzaam zijn, maar vooral omdat hij in zijn sprookjes veel kon vertellen over wie hij was. Al zijn ervaringen en gevoelens kon hij hierin kwijt, en hierdoor was hij de eerste die voor alle leeftijden schreef, en niet alleen voor kinderen.

'Het lelijke jonge Deentje' is geschreven aan de hand van teksten van Andersen zelf door Onno Conde Nieto. In het Cultureel Centrum van Amerpoort (locatie Nieuwenoord) op zaterdag 21 april om 20.00 uur en zondag 22 april om 14.00 uur. De toegangsprijs is €10, en kaartjes zijn te reserveren via info@hartstocht.nu of app/SMS: 06-23101242. Meer informatie op www.hartstocht.nu.