• Ed Helms, Glen Close en Owen Wilson (vlnr) in Father Figures.

    Foto: Father Figures

Film met absurdistische zoektocht

BAARN Wie zijn lach niet in heeft kunnen houden bij The Hangover en The Wedding Crashers, staat nu een nieuwe heerlijke komedie te wachten. Dit keer slaan acteurs Ed Helms en Owen Wilson de handen ineen voor de film Father Figures.

Tweelingbroers Kyle (Owen Wilson) en Peter Reynolds (Ed Helms) zijn totaal verschillend, zowel qua look als qua persoonlijkheid. Peter is een hardwerkende dokter, terwijl Kyle een zelfverzekerde vrije geest is. Waar Peter hard heeft moeten werken voor zijn centen, heeft Kyle kunnen teren op inkomsten die hij haalt uit een populaire BBQ-saus. De broers zijn stomverbaasd wanneer zij erachter komen dat moederlief hen hun hele leven heeft voorgelogen. Zij had haar zoons ervan overtuigd dat hun vader de benen had genomen toen zij nog jong waren. De mannen starten met deze nieuwe wetenschap een zoektocht naar hun oude heer. Het enige probleem... het is niet duidelijk wie van hun moeders voormalige geliefden hun echte vader is. Tijdens deze zoektocht leren ze dingen over hun moeder die ze eigenlijk liever niet hadden geweten. Mama blijkt vroeger namelijk nogal een kittig katje geweest te zijn en is met een hoop mannen de koffer ingedoken. "Monogamie was niet onze topprioriteit…" legt de wat excentrieke moeder aan haar kids uit. Een absurdistische komedie over de relatie tussen twee broers en hoe zij het mysterie van het vaderschap opzij moeten schuiven om dichter naar elkaar toe te groeien.

Father Figures is het regiedebuut van regisseur Lawrence Sher, die eerder furore maakte met het camerawerk voor The Hangover-films. De rol van moeder Helen wordt vertolkt door de voor een Oscar-genomineerde Glenn Close (Albert Nobbs, Guardians of the Galaxy), die door haar grote verscheidenheid aan rollen gezien wordt als één van de beste actrices van haar generatie. Oscar-winnaar J.K. Simmons (Whiplash) en voormalig NFL-quarterback Terry Bradshaw (Failure to Launch) vertolken de rollen van potentiële vaderfiguren.

Deze film wordt met pauze vertoond.

Father Figures (12+) is op dinsdag 24 april om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,00 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 10,50.