• De cast van The Post, met vooraan Tom Hanks.

    Niko Tavernise

Extra vertoning film The Post

BAARN Het reguliere filmseizoen in Theater de Speeldoos is inmiddels achter de rug. Er staan de komende weken echter nog twee filmmatinees gepland. Als eerste een extra vertoning van de film The Post. Dit waargebeurde drama over de onthulling van de Pentagon Papers wordt op maandagmiddag 28 mei om 14.00 uur vertoond.

De allerlaatste filmmatinee van dit seizoen is op maandagmiddag 25 juni; die filmtitel wordt binnenkort bekendgemaakt.

The Post, het nieuwe meesterwerk van regisseur Steven Spielberg, vertelt het waargebeurde Amerikaanse verhaal dat zich afspeelde in 1971. The New York Times komt met een schokkende primeur. Het Pentagon blijkt al jaren te ontkennen dat de Vietnamoorlog een verloren zaak is. Desondanks gaat die oorlog ongehinderd verder, van de ene president op de andere. Wanneer de krant vervolgens door de overheid monddood wordt gemaakt, neemt concurrent The Washington Post het stokje maar wat graag over. En dan lopen de spanningen hoog op...

Katherine Graham (Meryl Streep), de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, moet samenwerken met hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) om als eersten de documenten te onthullen over een massale doofpotaffaire van overheidsgeheimen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook het voortbestaan van The Washington Post en misschien zelfs hun vrijheid. Want wat gebeurt er als het onthullen van deze geheimen als landverraad wordt gezien? Een onwaarschijnlijke samenwerking leidt tot de onthulling van de Pentagon Papers.

Regisseur Steven Spielberg laat met The Post duidelijk de urgentie van dit waargebeurde verhaal zien. De film werd in slechts negen maanden uit de grond gestampt om in te kunnen spelen op de actualiteit van nepnieuws, vrouwenemancipatie en president Donald Trump. Hoewel Meryl Streep en Tom Hanks bij elkaar opgeteld in meer dan 130 films hebben gespeeld, is dit de eerste keer dat zij samen in een film te zien zijn. Voor haar rol van vrouwelijke uitgever in een mannenwereld kreeg Streep een Oscarnominatie voor Beste Actrice. The Post ontving daarnaast een Oscarnominatie voor Beste Film.

Deze film wordt zonder pauze vertoond.

KAARTEN The Post (6+) is op maandagmiddag 28 mei om 14.00 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,00 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 10,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen in de Grote Zaal te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is op maandag 28 mei van 10.00 - 12.00 uur en vanaf 13.30 uur geopend voor kaartverkoop.