• De dansers komen op maandagavond bij elkaar.

    Indigo Jazz
  • Indigo Jazz

Dames welkom bij jazzdans

BAARN ,,Het is voor mij lekker een uurtje ontspannen en dansen." Wilma Niet (40) uit Soest komt elke maandagavond naar de gymzaal van basisschool KWS aan de Dalweg voor een uur jazzdans.

Samen met een aantal andere dertigplussers danst ze, onder begeleiding van een professionele leraar, op verschillende muzieksoorten. Het dansuur wordt georganiseerd door Indigo Jazz Dansschool Baarn, onderdeel van Stichting Colors Amsterdam Dance Theater (CADT). Wincky Hoedt, de oprichter en eigenaar van CADT, verzorgt de lessen in Baarn.

Jaarlijks verzorgt Indigo Jazz uitvoeringen in Theater de Speeldoos. Ook de maandagavondgroep betreedt dan het podium. ,,Dat was vorige week. Voor de gelegenheid waren we uitgebreid met een aantal dansers uit de selectie van Indigo. Het is niet verplicht mee te doen. En elke keer als we in de coulissen staan, denken we 'waarom doen we dit'. Maar het is uiteindelijk gewoon erg leuk om te doen. Meestal beginnen we na de voorjaarsvakantie met repeteren voor de eindshow."

De muziek waarop wordt gedanst laat zich moeilijk omschrijven. ,,We dansen op allerlei jazzstijlen door elkaar, het is geen ballet. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld onze eindshow gedaan op muziek van Beyoncé."

De groep kan aanvulling gebruiken. Momenteel zijn de lessen gestopt vanwege de vakantie, maar in september gaan ze weer verder. Nieuwe mensen zijn erg welkom. Het maakt daarbij niet uit of iemand danservaring heeft of niet. ,,We beginnen elke les met een warming up en techniekoefeningen. Het niveau wisselt heel erg. Als er nieuwe mensen bijkomen, passen we ons daarop aan."

Meer informatie: 020-6627310, indigo@cadt.nl of www.cadt.nl.