• Gijs Kranendonk

Bigband On The Move naar Baarn tijdens Crescendo Midsummer Celebration

BAARN Bigband On The Move is in de afgelopen 28 jaar uitgegroeid tot een jazzorkest van formaat. Door goede contacten met het Metropole Orkest, kunnen zij beschikken over uniek repertoire en gastsolisten als Bart van Lier en Leo Janssen.

Onder de bezielende leiding van bandleider Bert Pfeiffer, groeide de bigband uit tot een orkest dat zich met gemak kan meten met de professionele orkesten van weleer. Deze 21-mans bigband is een graag geziene gast op grote jazzfestivals en maakte ook naam met gastoptredens van onder meer Deborah Brown, Eef Albers, Ferdinand Povel, Julia Loko, Ack van Rooyen, Derek Watkins, Ronnie Cuber, Jan Wessels, Denise Jannah. On The Move is er trots op jaarlijks een vaste plek te hebben op het Rabobank Amersfoort Jazzfestival.

Zaterdagavond 29 juni is de bigband te gast op het evenement Crescendo Midsummer Celebration. Naast optredens van diverse verenigingen op drie podia in de Laanstraat van 14.00-16.30 uur zal er op de Brink een non-stop programma van 16.00-23.00 uur worden gepresenteerd met muziek, jazz, gospel, zang, funk en swing. Diverse orkesten en bands treden op met professionele solisten. Bigband On The Move is gevraagd omdat enkele leden van Crescendo in deze fantastische band spelen of in het verleden hebben opgetreden. Het belooft een unieke muziek-dag te worden. De Brink wordt ingericht met tafels, stoelen en banken. De brinkhoreca verzorgd vanuit een grote bar de drankjes en hapjes. De toegang is gratis. Meer informatie op www.midsummercelebration.nl