• Nicolas Callot en Lucas Blondeel.

    Eigen foto

Belgisch pianoduo in Muziekkring

BAARN In de concertserie van de Baarnse Muziekkring treedt op zondagmorgen 17 februari het pianoduo Callot-Blondeel op.

Nicolas Callot en Lucas Blondeel ontmoetten elkaar op jonge leeftijd tijdens een concertreis door Bulgarije. Na vele jaren samen musiceren richtten ze in 2010 het pianoduo Callot-Blondeel op. De kwaliteit van hun spel is niet onopgemerkt gebleven, want het duo is tegenwoordig regelmatig te horen op de muziekpodia in binnen- en buitenland. Hun repertoire is breed en zij spelen zowel op de moderne piano als op de pianoforte.

In 2014 brachten zij een cd uit met werk van Schubert en in 2016 één met werk van Schumann. Beide cd's kregen zeer lovende recensies in de pers.

Nicolas Callot studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en kreeg daarna nog lessen van Elisabeth Leonskaja en Jan Wijn. Lucas Blondeel kreeg zijn opleiding in Antwerpen en Berlijn. Beide pianisten wonnen prijzen in binnen- en buitenland en brachten diverse cd's uit.

Voor het concert in Baarn heeft het duo een aantrekkelijk programma gemaakt. Zo worden er van Schubert drie stukken ten gehore gebracht, waaronder de Fantasie in F-mineur (D 940). Dit stuk schreef de componist in zijn laatste levensjaar en wordt door veel musici beschouwd als het mooiste stuk dat ooit voor piano-vierhandig is geschreven. Verder zal het duo 'Six Épigraphes antiques' van Debussy spelen.

Het concert begint om 12.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegangsprijs is 15 euro voor volwassenen en 10 voor kinderen tot en met 12 jaar (contant te betalen, want pinnen is niet mogelijk). Reserveren kan via info@baarnsemuziekkring.nl of 035-6409392. De kaarten liggen dan klaar bij de ingang van het kasteel (afhalen tot 15 minuten voor aanvang). Er zijn ook kaarten te verkrijgen aan de zaal, voor aanvang.