• Doopsgezinde kerk aan de Eemnesserweg.

    Froukje Klaibeda

Baarn Zingt in Doopsgezinde kerk

BAARN Dat zingen samenbindt, wordt alom beleefd, in stadions, in sporthallen, tijdens kerstzang, bij demonstraties op straat, tijdens manifestaties, flashmobs in winkelcentra, in meezing-Matteüssen, bij popconcerten en niet te vergeten: in kerken.

'Baarn zingt' is een initiatief van de Vrijzinnigen en de Doopsgezinden Baarn/Soest. Eens in de twee maanden kan iedereen de muren en de deuren open zingen in de Doopsgezinde Vermaning aan de Eemnesserweg 63b in Baarn. Op vrijdag 8 juni komen ze weer keer bijeen. Er worden bekende liederen - door deelnemers zelf gekozen - gezongen: ds Evelijne Swinkels verzorgt de verbindende teksten en Gerco Schaap begeleidt de zangers op zijn orgel.

Thema voor deze editie is: de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde. "Onze ervaringen en belevenissen met de natuur en de buitenwereld zijn in eerste instantie gebaseerd op onze directe lichamelijke en zintuigelijke waarnemingen: tast, gehoor, zicht, reuk en smaak. En wat valt er weer veel te genieten in deze tijd van het jaar van die natuur en buitenwereld! De vier elementen zijn hierbij essentieel. We zullen er samen over zingen", aldus Evelijne Swinkels.

Aanwezigen hoeven niet lid te zijn van een geloofsgemeenschap, geen noten te kunnen lezen en ook niet goed toon te kunnen houden, want 'the woods would be very silent if no birds sang except those that sang the best'. (Henry van Dyke)

Iedereen is van harte welkom. De toegang is vrij, aan de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de onkosten te dekken. Opgeven is niet nodig, mag wel (evelijne.swinkels@planet.nl). Vrijdag 8 juni in Doopsgezinde kerk, Eemnesserweg 63B, Baarn. Inloop: 10.30 uur (koffie en thee). Zingen: 11.00 tot 12.00 uur.

@baarnschecourant.nl>