• Anouk komt 12 juli naar Soestdijk.

Anouk en Yann Tiersen bij Paleis Soestdijk

BAARN Anouk en DI-RECT geven 12 juli een concert bij Paleis Soestdijk. Op 13 juli staat Yann Tiersen op het podium van Royal Park Live. De Franse pianist maakt daarmee de concertreeks compleet. De kaartverkoop voor Anouk DI-RECT en Yann Tiersen op Royal Park Live start donderdag 28 maart om 10:00 uur via www.royalparklive.nl.

De Franse componist Yann Tiersen werd bekend door zijn filmmuziek bij de film Amélie. Het pianonummer 'Comptine d'un autre été: l'après midi' is zelfs in de NPO Radio 2 Top 2000 opgenomen en is meer dan 194 miljoen keer beluisterd op Spotify. Yann Tiersen gaf in Nederland eerder deze maand uitverkochte concerten in 013 Tilburg, Doelen Rotterdam en Oosterpoort in Groningen.

Op 12 juli staat de paleistuin in het teken van een Haags feestje met Anouk en DI-RECT. Anouk behoeft als populairste rockzangeres van Nederland eigenlijk geen introductie. Met haar hits als 'Nobody's Wife', 'Girl' en 'Michel' gaf ze eerder concerten in het Gelredome en de Ziggo Dome. Het is bijzonder dat ze nu de intimiteit van de paleistuin opzoekt.

De avond wordt geopend door DI-RECT die momenteel worden bestempeld als Nederlands succesvolste live-band. Met hits als 'Times Are Changing' en 'This Is Who We Are' is de band de laatste jaren vaste waarde op alle grote festivals als Pinkpop en Concert at SEA, en spelen ze uitverkochte clubtours en theatertours door het land.

Royal Park Live vindt plaats op het landgoed van Paleis Soestdijk. Dit jaar komt er naast het weekend van 4 t/m 7 juli een tweede weekend bij van 11 t/m 14 juli. Het is het vierde jaar op rij dat er een concertserie plaatsvindt op het paleis. In voorgaande jaren gaven ondermeer Sting, Jack Johnson, Elvis Costello, Van Morrison, Damien Rice, Counting Crows, BLØF en Racoon uitverkochte concerten. Bezoekers kunnen het concert combineren met een picknick in de paleistuin en een paleisbezoek. De koninklijke residentie Paleis Soestdijk stamt uit 1674 en is onder andere bewoond geweest door Koning Willem II en tot en met 2004 door Prins Bernhard en Prinses Juliana.