• In 2017 zat de Maria Koninginkerk vol.

    Roeland de Bruyn

40e Editie Volkskerstzang Baarn

BAARN De 40e editie in de Maria Koninginkerk aan de Maatkampweg zondag 16 december.

Kerst is een feest voor iedereen. Kerkelijk of niet maakt voor Kerst niet uit. De kerstdagen worden gekenmerkt door samen zijn, lekker eten en veel gezelligheid. Iedereen kent ook het Kerstverhaal; de geschiedenis rond de geboorte van Jezus. Iedereen heeft daarbij een eigen beleving en een eigen manier om vorm te geven aan deze feestelijke gebeurtenis.

Muziek en zang zijn een mooie en voor veel mensen herkenbare manier om de Kerstdagen te beginnen. Daarom organiseert het Comité Volkskerstzang Baarn, onder auspiciën van de Raad van Kerken Baarn, ieder jaar een feestelijke samenzang als aanloop naar de Kerstdagen. Een mooie gelegenheid om in de gezellige kerstsfeer te komen.

Op ditmaal de voorlaatste zondag voor Kerst is eenieder van harte welkom in de Maria Koninginkerk aan de Maatkampweg in Baarn om op een sfeervolle manier Kerst te vieren, waarbij muziek en zang de boventoon voeren.

Tijdens de Volkskerstzang worden veel bekende kerstliederen gezongen. Ieder jaar wordt de samenzang op een verrassende manier afgewisseld. Een paar min of meer vaste items zijn het optreden van het kinderkoor de Kerkuiltjes onder leiding van Siem Keijzer en Mathieu Koren. Als koor zal optreden: The Happy Voices, zij zullen een aantal mooie kerstliederen zingen.

De muzikale begeleiding is in handen van de Baarnse harmonievereniging Crescendo. Er zal een korte overweging worden uitgesproken door dominee Marleen Kool. Uiteraard ontbreekt ook het vertellen van het Kerstverhaal, door het burgemeestersechtpaar niet.

Na afloop is er voor iedereen een warme beker chocolademelk, verzorgd door Scouting Baarn.

Er kan ook gebruik gemaakt worden van de Seniorenbus om naar de Maria Koninginkerk te gaan en weer thuis gebracht te worden. Reservering Seniorenbus: van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur, telefoon 035-5421129.

Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om te komen, wordt de avond live op de radio en televisie door RTV BAARN uitgezonden.

Zondag 16 december om 19.30 uur in Maria Koninginkerk, Maatkampweg 18 in Baarn.