• De Wandel-challenge start woensdag 8 mei om 19.00 uur op atletiekbaan.

    Wim Oostveen

Wandel-challenge Baarn 2019

BAARN Meer grip krijgen op je eigen gezondheid. Dat is het doel van het project 'Wandel-challenge Baarn 2019' dat vanaf woensdag 8 mei van start gaat. De doelgroep bestaat uit mensen met overgewicht, diabetes, longziektes en/of hart- en vaatproblemen. Onder het motto 'wandelen is behandelen' adviseren alle huisartsen in Baarn hun patiënten om op deze actieve manier aan hun gezondheid te werken.

Tijdens een informatieavond kunnen mensen meer informatie krijgen over de Wandel-challenge! Deze avond is op woensdag 17 april om 19.00 uur in het gemeentehuis, ingang Laanstraat 1. Ook de huisarts kan informatie geven over het project. De Wandel-challenge Baarn 2019 is een initiatief van alle Baarnse huisartsen, de Baarnse Atletiek Vereniging (BAV) en de gemeente Baarn.

Huisartsen in Baarn helpen hun patiënten graag om meer grip te krijgen op hun gezondheid. Bewegen in de buitenlucht is een bijzonder goede manier om aan de gezondheid te werken. Huisarts Hans van Geuns: "Mijn collega-huisartsen wandelen met de patiënten mee, samen met onze praktijkondersteuners en professionele wandeltrainers van de BAV. Door te bewegen kun je de baas worden over je aandoening."

SAMEN WANDELEN IS GEZELLIG GEZOND Met Wandel-challenge Baarn 2019 gaan patiënten samen bewegen. Als iemand graag loopt met een bekende, zoals een familielid of kennis, dan kunnen zij samen meedoen. Samen plezier hebben in het wandelen staat voorop. Een deskundige wandeltrainer zorgt voor een veilige wandeling, die wordt afgesloten met koffie of thee.

Trainingen zijn aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Aan het eind van het programma kunnen de deelnemers trots zijn op het resultaat: ze voelen zich beter en hebben meestal ook nog een gezonder gewicht.

BAS VAN DE GOOR Het wandelinitiatief is ontstaan bij de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting van de voormalig top-volleyballer zet zich in voor diverse soorten patiënten. Vorig jaar namen 42 inwoners van Baarn deel. Dit jaar hoopt de organisatie op een nog groter aantal.

Wie niet in de gelegenheid is om te komen op de informatieavond, is ook welkom op woensdagavond 8 mei om 19.00 uur op de atletiekbaan op het sportpark aan de Geerenweg.

INFORMATIE Meer informatie: www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengebaarn2019/ of bel 06-12664473 (Wim Oostveen, BAV).