• De initiatiefnemers Erik Kool, Jeroen Hoogendoorn, Maurice van der Wilt en Yoeri Bos.

    Eigen foto

Voetgolfbaan een maand op ijsbaan

BAARN Baarn heeft sinds drie jaar een heus boerenvoetgolf toernooi. Jaarlijks wordt in de zomer de ijsbaan aan de De Geerenweg omgetoverd tot een ware voetgolfbaan van veertien uitdagende holes, compleet met hindernissen en obstakels.

Initiatiefnemer is Sport Events Baarn: een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit Erik Kool, Jeroen Hoogendoorn, Maurice van der Wilt en Yoeri Bos. Waar het de vorige jaren nog een eendagsevenement betrof zal de voetgolfbaan dit jaar maar liefst een hele maand blijven liggen. Zo heeft iedereen uit de regio de mogelijkheid om een recreatieve, gezellige sportmiddag te beleven.
Teamuitje, familie-uitje, kinderfeestje,bedrijfsuitje of gewoon samen met vrienden het is allemaal mogelijk. Naast de vaste openingstijden op woensdag (13.00-1700), vrijdag (19.00-21.00) en in het weekend (10.00-17.00) is de baan ook te reserveren op de niet reguliere tijden of dagen. Zo heeft iedereen de gelegenheid deze unieke ervaring op te doen.
Bij voetgolf wordt het beste van beide sporten gecombineerd. Naast inzicht, precisie en traptechniek vinden spelers onder meer obstakels, hindernissen en heuvels op de baan die getrotseerd moeten worden. "Een geweldig spelletje voor jong en oud en je hoeft geen geoefend sporter te zijn om te kunnen deelnemen', aldus de initiatiefnemers.
Het evenement wordt gesponsord door verschillende, maar voornamelijk Baarnse ondernemingen. Daardoor is het de organisatie gelukt om de prijzen laag te houden. Kinderen kunnen voor slecht 5 euro een rondje lopen, volwassenen betalen 7,50 euro.
De voetgolfbaan in Baarn is toegankelijk voor iedereen van 8 juli tot 1 augustus. Mail voor meer informatie, prijzen en mogelijkheden naar sporteventsbaarn@hotmail.com.