• Edmar Adboulaev gaat naar het WK Worstelen in Kazachstan.

Baarnse worstelscheids Edmar Abdoulaev naar WK 2019

BAARN De hoogste internationale arbiter uit Baarn Edmar Abdoulaev is door de Internationale Worstel Federatie (United World Wrestling) geselecteerd voor WK Worstelen in Nur-Sultan (Kazachstan). Hij is een van de trainers van KSV Marshall Baarn.

Onlangs heeft de scheidsrechterscommissie van de United World Wrestling de namen van de scheidsrechters bekend gemaakt die geselecteerd zijn voor de berechting van de worstelwedstrijden (Grieks-Romeins, Vrije Stijl en Dames Worstelen) op de Wereld Kampioenschappen 2019. Dat gebeurde na afloop van de laatste Grand-Prix Toernooien in Wit-Rusland en Duitsland (toernooien van het hoogste niveau). Van de 96 hoogste internationale (1S klasse) scheidsrechters in de wereld, mogen er 64 naar hoofdstad van Kazachstan gaan. Het wordt zevende WK voor Edmar. Dit jaar werd hij ook voor de Europese Spelen 2019 in Minsk geselecteerd.

De WK 2019 vindt van 14 tot en met 22 september plaats in Nur-Sultan. Dit wordt een zeer belangrijk evenement voor de worstelaars en voor de scheidsrechters, omdat dit is het eerste kwalificatiemoment richting OS 2020 in Tokio. De eerste zes hoogst geplaatste worstelaars in elk Olympisch gewichtsklasse zijn direct gekwalificeerd voor OS 2020.