• ASB 1 in actie dit seizoen tegen Team Vos 1.

    Roeland de Bruyn
  • Het huidige veteranenteam.

    Louis Keijzer

Tien jaar zaalvoetbalvereniging All Stars Baarn

BAARN Het was maandag 1 april exact tien jaar geleden dat zaalvoetbalvereniging All Stars Baarn (ASB) werd opgericht. De vereniging met zes vriendenteams heeft inmiddels haar bestaansrecht bewezen in Baarn. En met een jongere garde die zich aandient, ziet ook de toekomst er goed uit.

Sommige spelers van ASB zaalvoetballen al dertig tot veertig jaar in Baarn. Dat begon onder de vlag van voetbalvereniging TOV in 1975. Jeugdvoorzitter Dirk Blonk wilde met een aantal andere oud-spelers van het eerste elftal met een vriendenteam in de zaal gaan voetballen.

Het huidige eerste team, met aanvoerder Wim Turksma en coach Richard Boterenbrood, speelt ook al weer vele jaren in dezelfde samenstelling en is actief in de tweede klasse. Vrijdag schakelde hoofdklasser Adelaars 1 in sporthal De Lunet in Naarden ASB 1 uit in de bekercompetitie. Daarmee waren de Baarnaars weer ver gekomen maar tot een finale zoals drie jaar geleden komt het dit seizoen dus niet. Toen was de tegenstander uit Hoorn in de Sporthallen Zuid in Amsterdam in de eindstrijd net te sterk voor het vlaggenschip van de Baarnse zaalvoetballers.

Op zaterdagavond 13 april viert All Stars Baarn het jubileumfeestje, uiteraard in het vertrouwde thuishonk in De Trits.

Het hele artikel van Hans Veltmeijer leest u in de Baarnsche Courant van maandag 1 april.