• De jeugd van BC Inside heeft het uitstekend gedaan.

    Bram van Ommen

Baarnse badmintonjeugd doet het goed

BAARN Afgelopen weekend werden de laatste competitiewedstrijden van het seizoen gespeeld en de jeugd van BC Inside heeft het uitstekend gedaan. De J1 had in Almere twee punten nodig om kampioen te worden, maar spannend werd het geen moment. Door geconcentreerd te blijven spelen werden de maximale 8 punten behaald.

De Herendubbel ging eenvoudig naar Lucas en Pepijn (8-21 en 6-21). Het damesdubbel moest eerst wat wennen aan de andere shuttles waar ze in Almere mee spelen. Pien en Pleuntje verloren daardoor net de eerste game met 21-19, maar game 2 en 3 gingen met 12-21 en 5-21 naar de Baarnse dames. De benodigde 2 punten waren binnen. Lucas, Pien en Pleuntje wonnen vervolgens hun enkelspel eenvoudig, Bas won de eerste game met 10 punten verschil, maar liet zijn tegenstander in de tweede game wat verder terugkomen. Uiteindelijk ging ook dat punt naar de Insiders (22-24) Ook in de twee gemengd dubbels was er niet veel tegenstand. Pien en Pepijn wonnen met 10-21 en 12-21 het zevende punt. De 8-0 werd door Pleuntje en Bas gemaakt. Dit goed op elkaar ingespeelde koppel was met 15-21 en 11-21 te sterk voor de thuisploeg. Na afloop was er taart waar de tegenstanders uiteraard van mee hebben gesnoept. Op 4 april mag dit hoogste jeugdteam strijden met de andere kampioenen in de regio voor een plek op het NK voor teams, dat in juni in Zutphen gespeeld wordt.

De J2 zou dit weekend tegen de koploper in Apeldoorn moeten spelen, maar door de storm van zondag is deze uitgesteld tot woensdagavond. Dit wordt wel een spannende wedstrijd. Onze jongens staan tweede op 4 punten achterstand. Op basis van de wedstrijd in de eerste helft van het seizoen wordt het een lastige opgave voor de Baarnse jongens Niels, Gijs, Kevin, Robin en Luuk om alsnog eerste te eindigen.

De J3 speelde in Nijkerk. Koploper Harderwijk was al ver uit het zicht, maar er was nog wel zicht op een tweede plaats in de competitie. Dan moest er wel gewonnen worden. Miquell en Joep brachten het eerste punt binnen in hun dubbel. Julia en Julia hadden het lastig in hun dubbelpartij. Hoewel ze in de tweede game nog erg sterk terugkwamen van een flinke achterstand, kwam het herstel net te laat. 21-17 en 24-22 werd het. Ook Miquel verloor in het enkelspel, maar toen kwamen de punten voor Inside. Julia Zonneveld, Fabian en Julia van Ommen wonnen in 2 games. De punten van het gemengd dubbelspel werden gelijk verdeeld, de einduitslag was 3-5 voor Inside, waarmee de tweede plaats in de competitie zeker werd gesteld.

De J4 moest vrijdagavond spelen in de opstapcompetitie in Bilthoven. Voor aanvang stonden de Baarnaars 2 punten voor op hun tegenstanders. Isa, Melissa, Noor, Jip, Sander en Mattis hebben alles wat ze geleerd hebben in de strijd gegooid en uiteindelijk wisten ze de avond winnend af te sluiten en de voorsprong te verdubbelen. Het werd uiteindelijk 2-4. Ook dit team eindigt het seizoen als tweede in de competitie.

Isis, Charlee, Jurriaan en Boaz hebben dit seizoen voor het eerst kennis gemaakt met het spelen van competitie. Eind januari speelden zij hun laatste wedstrijd. Met een verdiende tweede plaats kunnen ze terugkijken op een succesvolle ervaring.

Met één kampioensteam en vier tweede plaatsen, sluiten de Baarnse badmintonners het seizoen erg sterk af.