• SV Baarn

Jeugd staat voorop bij SV Baarn

BAARN Afgelopen jaren is al gebleken dat er iets veranderde bij de voetbaljeugd van SV Baarn. Er kwam een nieuw jeugdplan en een vaste hoofdtrainer voor de jeugd. Na twee jaar blijkt dat de opzet in de praktijk goed werkt, maar nog ruimte laat voor verbetering. Vanaf dit seizoen zijn er twee voortrekkers actief geworden binnen de club. Beiden hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in het jeugdvoetbal.

De eerste is Hendrin Khandan, oud-speler van o.a. SO Soest en Spakenburg. Hendrin had de afgelopen jaren een leidende rol in de jeugdopleidingen van achtereenvolgens Victoria Hilversum en BFC Bussum. Hendrin is in het bezit van het UEFA-2 trainersdiploma, heeft in Hilversum een eigen voetbalschool en is dit jaar begonnen bij SV Baarn.

De tweede nieuwe kracht is Udo van der Bijl, oud-speler van Baarn. Hij is coördinator van de jeugd tot en met 11 jaar. Udo was medegrondlegger van de succesvolle jeugdafdeling van Victoria Hilversum. Inmiddels is hij de motor van het jeugdvoetbal bij SV Baarn. Het belangrijkste uitgangspunt van het jeugdvoetbal bij SV Baarn is: iedereen die wil, kan drie keer in de week training krijgen, het maakt niet uit of je in een hoger of lager team speelt. Twee keer in de week met je team in circuitvorm en een keer techniektraining. Aanvankelijk werd verwacht dat vooral spelers van de selectieteams deze extra techniektrainingen zouden volgen, maar wat bleek: de meerderheid van de spelers komt elke vrijdagmiddag om te trainen onder leiding van Hendrin en zijn trainersstaf. Deze trainers, allemaal afkomstig uit de oudere SV Baarn-jeugd, zijn inmiddels gediplomeerd techniektrainer en werken met veel enthousiasme aan het verbeteren van de voetbalkwaliteiten van de spelers. Ouders zijn inmiddels ook enthousiast geworden nu zij zien dat er op trainingsmiddagen een kundige trainersgroep actief is en dat de hoofdtrainer daar met veel inzet en kundigheid leiding aan geeft.

Het vermelden waard is dat naast de gewone trainingen en wedstrijden er ook vernieuwende activiteiten gestart zijn. Één daarvan is het 'Drie Ondergronden Voetbal'. Hierbij wordt in toernooivorm achtereenvolgens gespeeld op natuurgras, kunstgras en steen. Dit om de techniek en het reactievermogen van de spelers te verbeteren. Victoria Hilversum, SO Soest en Altius zijn al een paar keer te gast geweest en deze verenigingen waren enorm enthousiast over de opzet van deze voetbalvorm. FC Utrecht is inmiddels ook aangesloten en komt op woensdag 18 april met twee jeugdteams naar Baarn om op de drie ondergronden te spelen. Ook heeft SV Baarn contact met Betaald Voetbal Organisaties zoals Ajax en FC Utrecht. Drie van de Onder 8-pupillen hebben daar stage gelopen en worden door deze clubs gevolgd.

Voor kinderen (zowel jongens als meisjes) die kennis willen maken organiseert SV Baarn op woensdag 18 en woensdag 25 april twee "vriendenmiddagen". De jeugdspelers mogen dan een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de training om kennis te maken met de voetbalsport en de vereniging. Maar ook als je nog geen vriendjes hebt bij SV Baarn ben je van harte welkom, want vrienden maak je binnen de kortste keren als je gaat voetballen. Tijden: 15.00 uur voor kinderen van 5 tot 8 jaar 16.15 uur voor kinderen van 9 tot 11 jaar