• foto Nico Kamminga

Inschrijving Baarnse Kampioenschappen tennis sluit vandaag

BAARN "In het Pinksterweekend zaten we al op ruim 120 inschrijvingen, dus het belooft weer een mooie en gezellige editie van de Baarnse Kampioenschappen tennis te worden. We zitten lekker op schema", aldus Milko de Kruijff, toernooileider van de alweer 48e editie van dit altijd bijzondere toernooi. Wat maakt dit toernooi eigenlijk zo bijzonder?

Milko: "Het is altijd een bijzondere mix van gaan voor de eer, willen winnen en tegelijk ook een heel gezellig en ontspannen onderonsje van Baarnse tennisliefhebbers. Je speelt op alle drie de clubs, ieder met hun eigen sfeer, en dat maakt het juist zo leuk. Tijdens de finaledag op zondag 10 juni wordt het bij De Geeren, dit jaar de gastheer van de Baarnse Kampioenschappen, weer een mooi tennisfeest. Met spannende finales en veel gezellige activiteiten."

Wie er op zondag 10 juni in de finales staan is waarschijnlijk op zaterdagavond 9 juni bekend. Het programma op 10 juni ziet er weer uitnodigend uit. In de loop van de middag organiseert hoofdsponsor Kees van de Steeg met zijn team van Mitra een bierproeverij op z'n Belgisch. Kees kennende wordt deelnemers aan deze proeverij aangeraden om te voet of hooguit met de fiets te komen en de maandag erna een snipperdag te nemen.

Over proeven gesproken: na lang onderhandelen is het gelukt om Geurt van Woudenberg en John van der Heiden hun beroemde viskraam op te laten zetten en de gasten weer op hun eigen wijze te verrassen met lekkernijen. Genieten dus. Tegen het einde van de finaledag zal de prijsuitreiking aan de Baarnse kampioenen weer kortdurig (op veler verzoek) worden onderbroken door de uitslag van de toernooiloterij. Dankzij loterijmeesteres Fiona Broertjes is weer een prachtig prijzenpakket samengesteld, dat dus zonder al teveel gepraat zal worden verloot door Nico Kamminga.

De opbrengst van de loterij gaat naar SAM2, de Baarnse vrijwilligersorganisatie die zo graag iets extra's doet voor mensen met minimale middelen. De Baarnse Kampioenschappen tennis starten op zondag 3 juni en alles lijkt op rolletjes te lopen. Zijn er dan nog spannende dingen voor het organisatiecomité? Milko de Kruijff: "We hebben een strak en stevig organisatieteam, dus dat komt wel goed. De enige spanning die we hebben is hoe lang dit mooie weer nog aanhoudt. Volgens mij krijgen we de mooiste meimaand ooit. Laat dat begin juni nog even zo blijven!"

Inschrijven voor de Baarnse Kampioenschappen kan nog tot en met vandaag, zaterdag 26 mei, via toernooi.nl.