• De Baarnse worstelscheidsrechter Edmar Abdoulaev in actie.

Edmar Abdoulaev naar Europese Spelen

BAARN De hoogste internationale arbiter uit Baarn Edmar Abdoulaev is door de Internationale Worstel Federatie (United World Wrestling) geselecteerd voor de Europese Spelen 2019 in Minsk. Hij is een van de trainers van KSV Marshall Baarn.

Onlangs heeft de scheidsrechterscommissie van de United World Wrestling de namen van de scheidsrechters bekend gemaakt die geselecteerd zijn voor de berechting van de worstelwedstrijden (Grieks-Romeins, Vrije Stijl en Dames Worstelen) op de Europese Spelen. Dat gebeurde na afloop van het laatste WK Worstelen 2018 in Budapest en het EK Worstelen 2019 in Boekarest. Van de 52 hoogste internationale (1S klasse) Europese scheidsrechters mogen er 28 naar Minsk gaan. Het is voor het eerst dat een Nederlandse worstelscheidsrechter actief zal zijn op deze continentale Spelen.

De tweede editie van de Europese Spelen vindt van 21-30 juni plaats in Minsk. Ongeveer 4000 sporters uit 50 landen nemen in Wit-Rusland deel in 15 sporten met 23 disciplines. De worstelwedstrijden starten op 25 juni en eindigen op 30 juni.

In 2010 werd Edmar al voor de eerste Jeugd Olympische Spelen 2010 in Singapore geselecteerd en in 2012 werd hij voor de Olympische Spelen 2012 in Londen geselecteerd. Dat is iets wat nog nooit eerder gebeurde in de geschiedenis van de Internationale Worstel Federatie (UWW) en de Nederlandse Olympische Worstel Bond (nu is het KNKF – Sectie Worstelen). Weer een groot succes voor de Nederlandse scheidsrechters school in het Olympisch worstelen.