• De kampioenen van hockeyvereniging BMHV.

    BMHV

BMHV Meisjes A2 sleept op overtuigende wijze de titel binnen

BAARN Twee jaar geleden begon de BMHV de zoektocht naar het perfecte team en coaches om de titel voor Meisjes A2 binnen te halen. Na lang zoeken en dito onderhandelingen werd het gouden drietal, Hans Coffeng, Robert Harreman en Suzan Hoekstra aangetrokken om samen met de talenten van Meisjes A2 de reis naar de kampioenstitel af te leggen.

Na een voorbereidend jaar, met veel tactische experimenten en strategische inspiratie uit vele gesprekken met succesvolle coaches, werd een onoverwinnelijke mix van speelsters, training methodes en coaching gevonden om de titelstrijd vol aan te gaan.

Volgens Hans Coffeng, die vooral tactisch van zich liet spreken met inspirerende aanwijzingen voor de wedstrijd, is het team op de juiste momenten gaan pieken en hebben ze een stijgende lijn in prestaties vastgehouden. Robert Harreman licht toe dat het succes mede het gevolg is van de rustige aanpak tijdens de zaal periode, onder deskundige leiding van Erik Voskuijl, waar de focus lag op het opbouwen van conditie en niet op de resultaten. Hij vertelt dat focus op conditie opbouw in plaats van op resultaat een techniek is die hij geleerd heeft van de Khoi San, een inheemse bevolking die hij goed heeft leren kennen tijdens zijn vele reizen in Zuid-Afrika.

Suzan Hoekstra benadrukt dat haar niet aflatende zorg voor het schema, de indeling en communicatie met de club en de KNHB een grote rol heeft gespeeld in het enorme succes van het team. "Zorgen wegnemen is mijn specialiteit en door te laten zien dat alles onder controle is heeft dat enorm bijgedragen aan de scherpte die nodig is om kampioen te worden".

Met deze perfect uitgevoerde strategie werd afgelopen zaterdag in Doorn de titel met een afgetekende overwinning binnengesleept door Marije Willigenburg, Anoek van der Walle, Floor Harreman, Emmy Voskuijl, Noor Coffeng, Charlotte Broeken, Door Dieteren, Luna Dorresteijn, Marijn Kahlmann, Jasmijn Kopper, Eva van de Lindeloof, Shakira Martherus, Flo Matter, Wendela Umbgrove, Daphne Veltien, Valerie Voorkamp en Sofie Wensing.