Zo creëer je meer opbergruimte in huis

02-12-2019, 15:03 |Van onze partner

Iedereen heeft wel eens last van een tekort aan opslagruimte in huis. Dit is helemaal niet vreemd, in de loop van je leven verzamel je een hoop spullen. Er zijn verschillende manieren om hier mee om te gaan. De één gooit eens in de zoveel tijd een hoop weg en de ander zorgt voor meer opbergruimte. Wil jij niet alles weggooien? Lees dan dit artikel hoe je meer opbergruimte in huis creëert. 

Verrassende opbergplekken
Heb je geen idee waar je nog ruimte hebt om spullen op te bergen? Waarschijnlijk heb je nog niet aan één van deze voorbeelden gedacht zoals, de vliering, onder een schuine wand of in de nok van het huis. Daarnaast is het ook mogelijk om een opbergruimte te creëren boven het bed, of plaats een kast in de wand van een kamer. Past geen van deze voorbeelden bij jou thuis? Ga dan eens in je huis staan en kijk rond, laat je creativiteit naar buiten komen. Je zult merken dat er meer mogelijkheden zijn dan je in eerste instantie denkt. 

Creëer ruimte
Een andere optie om meer opbergruimte te creëren in huis, is het vergroten van je woning. Dit is op verschillende manieren te doen. Heb je bijvoorbeeld een garage aan het huis met een plat dak? Dan is het mogelijk om het platte dak te vervangen voor een dakopbouw, hierdoor krijg je er een hele kamer bij die als opbergruimte te gebruiken is. Dit is een flinke investering en het is natuurlijk ook mogelijk om het wat kleiner aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dakkapel, de extra vierkante meters zijn namelijk goed te gebruiken als opslagruimte. Het plaatsen van schotten, zodat een opslagruimte overblijft is hier een goed voorbeeld van. Een andere bijkomstigheid is dat de dakkapel prijzen een stuk toegankelijker zijn dan die van een dakopbouw. 

Maak gebruik van je meubels 
Wanneer je weinig ruimte hebt, moet je slimmer omgaan met de meubels die je koopt. Op deze manier zorg je voor meer opbergruimte, waar dit bij andere meubels niet mogelijk is. Het bed is hier een goed voorbeeld van, kies een bed met een vrije ruimte eronder. Hier plaats je vervolgens boxen onder, zodat je de ruimte effectief gebruikt. Denk daarnaast ook aan je keukenkastjes, bijvoorbeeld het kastje onder de wastafel. Hier staan vaak alleen schoonmaakmiddelen in, waardoor er bovenin het kastje nog veel ruimte over is. Wanneer je hier een plankje plaatst, is het nog steeds mogelijk om je schoonmaakmiddelen onderin te bewaren, maar daarnaast ook de bovenkant te gebruiken voor andere spullen.