Mogelijkheden om je woning te vergroten

02-12-2019, 15:07 |Van onze partner

Er bestaan veel redenen waardoor je meer leefruimte nodig hebt, bijvoorbeeld gezinsuitbreiding of een nieuwe hobby. In plaats van ruimte te creëren door spullen weg te gooien, is het ook mogelijk om meer ruimte te creëren door een woningvergroting. In dit artikel lees je een aantal opties om je woning te vergroten. 

Laat een dakkapel plaatsen
Door een dakkapel te laten plaatsen, tover je je zolder om naar een heerlijke ruime kamer met veel licht. Het is mogelijk om dakkapellen te plaatsen aan zowel de voor- en achterkant, alleen is er aan de voorkant altijd een vergunning nodig en aan de achterkant vaak niet. Er zijn verschillende materialen te gebruiken voor dakkapellen, zoals hout, kunststof of zink. Een zinken dakkapel gaat het langste mee, zelfs langer dan 80 jaar. Hierdoor komt een dakkapel renovatie maar één keer per generatie voor. 

Bouw een schuur
Wanneer je spullen hebt die je eigenlijk niet zoveel gebruikt, dan is een schuur een perfecte oplossing. Je hebt in een schuur ruimte om spullen op te slaan, waardoor je niet meer alles in huis hoeft te bewaren. Dit heeft als gevolg dat je binnen meer ruimte vrij krijgt. Een schuur mag je vergunningsvrij bouwen op eigen land wanneer de de schuur in het achtererfgebied staat, niet hoger is dan drie meter en minstens één meter van de perceelsgrens staat. 

Kies voor een serre
Een serre is een aanbouw aan het huis. Je ziet een serre regelmatig aan de zuidzijde, omdat er dan het meeste zon op komt. Vaak is een serre grotendeels van glas, zodat de warmte van de zon de kamer verwarmt. Hierdoor is de serre snel een aangename kamer om in te zitten. Serres hebben vaak een schuin dak, dit is voor de afvoer van het regenwater. Aangezien het dak van een serre van glas is, is het belangrijk dat je dit regelmatig schoonmaakt. Zo zorg je ervoor dat er genoeg licht blijft binnenkomen.

Ga voor een garage
Het is heerlijk als je in de winter je garage inrijdt met de auto, uitstapt en zo doorloopt naar binnen. Daarnaast scheelt het ook nog eens dat je nooit hoeft te krabben. Naast een plek voor je auto te hebben, is het ook mogelijk om andere spullen op te bergen in je garage. Vandaar dat een garage laten bouwen je veel extra ruimte oplevert. Garages hebben meestal een plat dak en hierdoor is het belangrijk dat de afvoer goed is. Zo niet, dan blijft het water op het dak staan en is de kans op lekkages erg groot en heb je zelfs kans dat je het platte dak vervangen moet.