Auto kopen? Soester Veenman geeft schadehistorie!

19-03-2020, 07:26 |Van onze partner

Je zou haast zeggen ‘nieuws uit de buurt’, want op slechts een paar kilometer afstand van Baarn spraken we met de Soester ondernemer Veenman over zijn bedrijf: autoverleden.nl. Via deze website kun je eenvoudig inzicht krijgen in het schadeverleden van een auto en dat is nodig ook stelt Veenman. Want een ex schadeauto kan voor hoge kosten zorgen.

Autoverleden.nl uit Soesterberg
Het bedrijf Autoverleden.nl biedt een schaderapport aan op basis van kenteken. Handig, wanneer je een occasion wilt kopen en wil voorkomen dat je een ex schadeauto koopt weet Veenman als geen ander. Al ruim 13 jaar zet hij zich in tegen deze vorm van oplichting. Met succes, want zijn website autoverleden.nl is inmiddels een begrip in Nederland.In dit rapport is het verleden van de auto terug. In het rapport staan onder andere de schade die die de auto heeft gehad en de ernst van de schade. Tevens is ook de kilometerstand met nog tal van andere nuttige informatie over het verleden van de auto terug te vinden.

Risico van een schade auto kopen
Meer over het fenomeen schadeauto’s. De meeste hebben de bedrijven bij ons in Baarn vel gezien, de schadeherstelbedrijven. Zaken die overigens in de meeste gevallen goed en vakkundig werk doen. Waardoor je lang niet altijd van de aankoop af hoeft te zien als blijkt dat een auto schade heeft gehad. Het schadeherstal kan uiteraard ook goed gerepareerd zijn. Ervan weten en extra kritisch naar het voertuig helpen is wat er dan nodig is.

Maar hoe gaat die handel in schadeauto’s? Veenman legt uit dat schade auto’s worden aangeboden op veilingen tegen lage prijzen. Hoe goedkoper je de auto kunt opknappen, hoe meer marge je hebt. Het is daarom al snel aantrekkelijk om wat te beknibbelen op het schadeherstel. Een ex schadeauto wordt vaak scherp aangeboden tegen een prijs onder de marktwaarde. Dat lijkt gunstig, maar schijn bedriegt. Die prijs komt ergens vandaag, vaak bezuinigingen op vakwerk. Het is daarom van belang dat je zeker weet dat de auto door een ware vakman is hersteld.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Wanneer je het vermoeden hebt dat een autoschade heeft opgelopen in het verleden, dan kun je via autoverleden.nl de schade check uitvoeren. Zo weet je precies of de auto schade heeft gehad en hoe ernstig deze was. Dit geeft je wellicht ruimte bij de prijsonderhandeling, mocht je de koop willen doorzetten uiteraard.

Laat niets aan het toeval over- check het schadeverleden
Doormiddel van het rapport is het mogelijk om te achterhalen of de betreffende autoschade heeft opgelopen. Blijkt dit het geval, dan kun je een poging doen om te achterhalen of de schade vakkundig is gerepareerd. Op de deze manier voorkomt je dat je een miskoop begaat zodat je niet achteraf voor verassingen komt te staan.

Waarom schadehistorie opvragen?
De aanschaf van een auto is niet zomaar een aankoop. De meeste mensen sparen lang voor de aankoop van een auto. Het is dus belangrijk om te weten wat er in het verleden met de auto is gebeurd. Verkopers zullen nooit slechte dingen over de auto in de advertentie zeggen, ze willen immers verkopen. Autoverleden.nl raadt daarom altijd aan om bij een occasion een schaderapport op te vragen. De check die je online kan aanvragen geeft je inzage over het verleden van de auto. Zo voorkom je dat je een slechte auto koopt.

Welke informatie geeft de schadecheck mij?
Op de website van Veenman kun je voor 9,90 euro inzicht krijgen in het schadeverleden van een auto. Het rapport laat je zien wanneer de schade(s) zin vastgesteld, waar de schade zat en wat de herstelkosten waren. Belangrijke informatie om een inschatting te maken van de ernst van de schade. Autoverleden.nl combineert deze gegevens met de kwetsbaarheid van de locatie om in te schatten hoe risicovol de schade is en de ernst ervan.