• BDU Archief

RIVM: Geen nieuwe coronabesmettingen in Baarn

BAARN Het aantal corona-besmettingen in de gemeente Baarn is nog gelijk aan die van gisteren. Dat betekent dat volgens het RIVM 4,0 op de 100.000 inwoners positief getest is op corona. Omgerekend komt dat neer op 1 persoon. 

Sinds gisteren zijn 534 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2994. Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

OVERLEDEN Er zijn 30 patiënten sinds de vorige update (donderdag) overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353).

DE CIJFERS De RIVM is sinds afgelopen week anders gaan testen; het streven is niet langer zoveel mogelijk mensen te testen, maar vooral nog de ernstiger gevallen. Dat betekent dat lang niet iedereen die het virus heeft wordt getest en dus dat het daadwerkelijke aantal besmettingen waarschijnlijk hoger ligt.