• ..

Eerste coronabesmettingen in Baarn

BAARN In Baarn zijn voor het eerst inwoners besmet met het coronavirus. Twee inwoners zijn positief getest. Beide personen verblijven in thuisisolatie. Het contactonderzoek dat GGD regio Utrecht (GGDrU) in dit soort situaties altijd doet, vindt momenteel plaats.

Burgemeester Mark Röell is door de GGD regio Utrecht (GGDrU) geïnformeerd. Burgemeester Röell: ,,Ik wens beide patiënten veel sterkte en een voorspoedig herstel. Het was te voorzien dat een dergelijke situatie zich ook zou gaan voordoen in onze gemeente, maar het blijft een bericht dat je stil doet staan. Ik druk iedereen nogmaals op het hart om de landelijke adviezen en maatregelen op te volgen die helpen verspreiding van het virus tegen te gaan. RIVM en GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen steeds hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en het volgen van het ziektebeeld van de patiënt. De Veiligheidsregio Utrecht is samen met de GGD goed uitgerust om deze situatie aan te pakken. Vanuit de gemeente onderhouden we nauw contact met de GGD om de laatste ontwikkelingen te volgen. Wat betreft de patiënten en hun omgeving vertrouw ik erop dat we hen rust gunnen en hun privacy respecteren."

Sinds gisteren zijn 409 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. 

18 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301). 

(Onderstaande interactieve kaart wordt eenmaal daags geactualiseerd en kan daarom voor- of achterlopen op de cijfers die in het artikel worden gepresenteerd. Van een aantal patiënten is geen woonplaats bekend.)

 

Label:

Coronavirus